Poligon

Ивана Станојевић
Ivana Stanojević

08. 07. 2023. u 07:00

UKRAJINA, uz nju i Poljska, trenutno su omiljeni poligoni tajnih agenata CIA. Uveliko tamo dočekuju "sivu flotu" aviona američke civilne avijacije, a pripremaju teren za dopremanje razorne kasetne municije?!

Полигон

Ivana Stanojević

Uprkos zakonu SAD koji eksplicitno zabranjuje proizvodnju, upotrebu i prenos kasetnih bombi, Bela kuća planira transport opakog naoružanja u Ukrajinu i to ne krije.

Amerikanci ubrzano prazne vojne magacine, a lider iz Kijeva šalje zemljake na nove frontove. Valja potrošiti nagomilane zalihe, a i što da ne, kad je Vladimir Zelenski toliko spreman da podmetne leđa ukrajinskih mladića. CIA je, obrazlažući svoj angažman u ratnom području, još jednom pokazala kako funkcionišu dvostruki aršini i da nema nemoguće misije ako stratezi "mašu" Statuom slobode.

Drugima nezamislivo, globalistima realno. I kad ostatak sveta zaključi da je u pitanju neostvarljiv projekat, demokratski i dementni stanar Bele kuće okupi ekipu koja očas dokaže suprotno. Argumentacija američke špijunske agencije, s druge strane, ovog puta je groteskna, jer zbog krvavih posledica zadataka agenata CIA, ne bi bilo primereno reći da je komična. "CIA je prinuđena da se bavi korupcijom vezanom za isporuku oružja kijevskom režimu, a istovremeno, da ubeđuje zemlje koje nisu naklonjene Zelenskom da se predomisle", navodi se u analizi sa potpisom zvaničnika obaveštajne agencije.

Nije, dakle, da želi, nego je prinuđena! Koliko cilj relativizuje sredstvo, a na čemu bi Amerikancima pozavideo i Makijaveli opravdavanjem upotrebe instrumenata ako je efekat poželjan, pokazuje i tvrdnja iz istog referata koji potpisuje šef CIA Vilijam Berns: "Tajne misije su bile zabranjene, a ukoliko su ipak sprovođene, bile su uskog obima". A, da su špijuni Pentagona zaigrali i na kartu tobožnje iskrenosti, svedoči tvrdnja da angažman u Ukrajini i Poljskoj obrazlažu činjenicom da "osoblje CIA može da se kreće tamo gde pripadnici američke vojske ne mogu i da radi ono što vojska SAD, unutar ukrajinske teritorije, ne sme".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)