IGROKAZ: U zatvoru na ostrvu Vajt ni raspeće Hristovo ne može da uđe

Piše D. Vujičić

31. 10. 2022. u 07:15

KADA se nedavno parohijski prota u Engleskoj Radmilo Stokić posle meseci provednih u prepisci sa državnim i crkvenim vlastima Velike Vritanije konačno obreo na kapiji velikog engleskog zatvora da poseti Radovana Karadžića, na ulazu mu je oduzeto i raspeće Hristovo.

ИГРОКАЗ: У затвору на острву Вајт ни распеће Христово не може да уђе

Novosti

- I Bogu je zabranjena poseta zatvoru na ostrvu Vajt - pričao je posle srpski sveštenik, opisujući nadrealnu scenu na stražarnici u kojoj se i engleski paroh Geri crveneo od stida šapućući kao u molitvi: "Sori, sori" i "O maj gad..."!

Nekadašnji predsednik Republike Srpske, iz haškog pritvora prebačen je u Englesku 21. maja 2021. Poslovnično cinični Englezi od Haškog suda su "zahtevali i dobili" osuđenika Radovana Karadžića, prezrivo se smejući u lice "Mendelinim pravilima" iz Rezolucije UN 70/175 od 17.12.2015. U tom "važećem" Mendelinom pravilu 59, stoji da se osobe osuđene pred međunarodnim sudovima moraju poslati na izdržavanje kazne u najbližu zemlju od zemlje odakle dolaze.

Ali, Radovan Karadžić nije Mendela. On je prvo izvaran da se odrekne "titule vođe bosanskih Srba" kako bi se u Dejtonu potpisao mir, a on "pustio na miru". Zatim je u ime lažljive međunarodne zajednice vijan i uhvaćen kao kurjak. Onda je poslužio sudijama Haga da napišu burlesku od istorije najnovijih balkanskih ratova u opasnom pokušaju retuširanja i Prvog i Drugog svetskog rata.

Sva ta haška blasfemija "u ime žrtava, pravde, demokratije i ljudskih prava" u stvari je bila pokazni igrokaz drugim državama i narodima šta je sve moguće, ako si Englez ili Amerikanac.

Radovanu Karadžiću uskraćena je i lampa u ćeliji. Takvo je zatvorsko pravilo - tamo na ostrvu je već dugo mrak sveta. Pitajte Asanža. Englezi bauljaju u istorijskoj polutmini posle svih zločina, čekujući kaznu. Barem Božiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!