ARŠINI: Zapad kroji kapu spram svoje glave i interesa

Jelena Matijević

18. 03. 2022. u 10:23

NA 18. godišnjicu dana kada su na Kosovu i Metohiji goreli vekovi, prokrvarile su ponovo sve naše otvorene rane na koje se isto toliko godina, a može se reći još od 1991, dosipa so zvana "dvostruki standardi".

АРШИНИ: Запад кроји капу спрам своје главе и интереса

Novosti

Obuzet osuđivanjem Rusije i držanjem moralnih pridika na njen račun, vrli Zapad ni juče se, kao ni prethodnih godina, nije setio svojih "zasluga" u Martovskom pogromu Srba 2004.

Sigurno je samo da se već decenijama stara da krvave zločine, pljačke i sva druga bezakonja ozakoni nekim samo njemu razumljivim aršinima.

Uz uobičajenu "pomoć" svojih medija, vesti o pokušaju zatiranja jednog naroda i celokupne njegove baštine, Zapad te 2004, kao i prethodnih godina, gotovo da nije ni objavio. Da je reč o dvostrukim standardima, živi smo svedoci: ti isti mediji nedeljama su opravdano izveštavali o uništenju statua Bude u Avganistanu, ali o stradanju pravoslavne srpske baštine, najvećoj kulturnoj katastrofi posle Drugog svetskog rata, u njihovom prostoru - nije bilo mesta.

Kako je zaboravio pre 18 godina, tako se ni pre dva dana, baš uoči obeležavanja godišnjice Martovskog pogroma, Zapad nije ni osvrnuo na upad ROSU u Štrpce i sela Sirinićke župe, jer su varvarizam i bezakonje skriveni pod izgovorom suzbijanja korupcije u "evropskoj Kolumbiji". Zapad, jasno je, kroji kapu spram svoje glave i interesa, pa štofa nema ni za prognane Krajišnike, ni za srpske žrtve u BiH, ni za punih osam godina stradanja ruske dece i civila u Donbasu, niti za užasno rasplamsavanje nacizma u Ukrajini... Ali, potrudiće se ovih dana da liši Srbiju ruske nafte koju će, naravno, zadržati za sebe... I šta tu nije jasno? Standardi su to. Civilizacijski i demokratski!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)