ŠEŠIR: Kurti i dalje veruje u mađioničarske trikove kojima bi da iskamči priznanje od Beograda

Dragutin Stevanović

13. 01. 2022. u 09:53

NEKRUNISANI čuvar iluzija o "državi" Kosovo poslednjih dana očajnički pokušava da izvede novi trik, na radost svojih sunarodnika koji i dalje veruju u čuda iz mađioničarskog šešira.

ШЕШИР: Курти и даље верује у мађионичарске трикове којима би да искамчи признање од Београда

Novosti

A pokazao je dosad Aljbin Kurti priličnu veštinu pokušavajući da podboči klimavu tvorevinu, naravno uvek na štetu Srba sa KiM.

Čim je Beograd doneo odluku da se menja Ustav u delu koji se odnosi na pravosuđe, premijer privremenih prištinskih instutucija poručio je da neće dozvoliti da se na teritoriji tzv. Kosova organizuje referendum. Naše vlasti su o tome obavestile međunarodnu zajednicu, tražeći da se poštuju postignuti sporazumi. I onda se Kurti "setio" kako Srbi treba da glasaju.

Za naše sunarodnike sa KiM predvideo je istu proceduru po kojoj se inače izjašnjavaju svi građani koji žive i rade u inostranstvu. Priština je spremna da omogući izjašnjavanje o Ustavu pod uslovom da se glasovi šalju poštom ili da se u ceo proces uključi i "kancelarija za vezu Srbije i Kosova". U praksi, to bi značilo da Srbi sa Kosova i Metohije za nas postaju - dijaspora, koja će moći da glasa i u nekoj fantomskoj ambasadi?!

Ovo naizgled naivno vrebanje greške u koracima Beograda sračunato je kako bi se Priština dočepala makar indirektnog priznavanja tzv. Kosova. Cela ta igrarija dodatno je podigla tenzije uoči 16. januara, jer Srbi koji su svakodnevno na meti strepe šta će tog dana smisliti Kurti i njegovi jurišnici. Za to vreme Brisel i međunarodna zajednica ne osuđuju porast nasilja, napade na Srbe, pljačkanje njihove i imovine SPC, kao i pokušaje da se zabrani izlazak na birališta.

Beograd jeste uspeo da pročita najnoviji Kurtijev trik, ali on i dalje u jakim centrima odlučivanja ima vernu publiku. I ona mu mu iznova vraća čarobni štapić u ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)