GRČENJE

Dušan Stojaković

17. 12. 2021. u 12:58

SRBIJA nema struju! U ovakvu vest ne bi verovali ni najveći dušmani naše države. Zemlja koja ima hidropotencijal, ali i zalihe uglja, termo i elektrane na vodu ne može da namiri potrebe svojih pretplatnika u decembru kada proveje sneg i to kad mu vreme jeste. Je li realno? Nažalost, jeste!

ГРЧЕЊЕ

Novosti

Nema čoveka u EPS, u Kolubarskom okrugu, koji ne zna da blatnjav i raskvašen ugalj može da proizvodi struju samo ako ga dopune mazutom. Svaki rukovodilac trebalo bi da upozori na to. Pravio bi planove, upozoravao nadležne. Je li? Ne znamo! Znamo da je dugogodišnji v. d. direktora EPS Milorad Grčić zatražio pomoć MUP i BIA da otkriju da li je neko namerno prećutao nešto. Oštro. Grčić je odmah smenio četvoricu direktora, koja se nisu setila da ga obaveste o mogućim problemima. To je sve dovelo do toga da predsednik države mora da se umeša u rešavanje komunalnih problema građana. A, kako i ne bi, kada se ministarka energetike Zorana Mihajlović ne bavi svojim poslom. Od imenovanja forsirala je "zelenu agendu". Proizvodnju iz vetra, sunca... I dobro je to! Svetski trend.

I potrebno je Srbiji! Ali!? Ima li pravo ijedno dete da se grči od hladnoće zato što mi mislimo o budućnosti? Nema! Zašto na čelo javnih preduzeća, kao šef vladine kadrovske komisije, nije postavila profesionalce? Je li podigla buku oko toga? Nije? A, juče je usred ove krize pričala protiv dečjih brakova. Neka je kritikovala ovaj problem, ali njen glavni zadatak je da obezbedi i toj, kao i svakoj drugoj deci - struju.

Da je radila, možda predsednik Vučić ne bi u javnost izlazio sa rečima da je preterano verovao onima koji su za "zelenu agendu". Zagovaračica toga, reče da je najlakše smeniti ministarku. Možda bi jednom mogli da krenemo, tim lakšim putem!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu