BOKS I POLITIČKE IGRE: Traže da ugostimo takmičare tzv. Kosova, a ćute kad na Jarinju zaustavljaju Zvezdine i Partizanove sportiste

Nedeljko Iljukić

27. 10. 2021. u 09:37

DOK se duboko analizira potez Beograda, valjalo bi se ugledati na Grke koji su pre tri dana na granici zaustavili karatiste iz lažnog Kosova na putu ka Kipru

БОКС И ПОЛИТИЧКЕ ИГРЕ: Траже да угостимо такмичаре тзв. Косова, а ћуте кад на Јарињу заустављају Звездине и Партизанове спортисте

Novosti

KO ne ceni sebe, neće ga ni drugi poštovati. Sreća je te se Srbija vekovima drži ovog zlatnog pravila, pa čak i u sportu koji je odavno postao slika i prilika nekog društva. I više od igre!

Ovih dana je naša zemlja domaćin Svetskog prvenstva u boksu, a prašinu je i pre ceremonije svečanog otvaranja digla informacija da su Bokserski savez Srbije i naša država odbili zahtev za dolazak u Beograd trojici takmičara iz nepriznate države Kosovo. Iako je međunarodna bokserska federacija po lošem ugledu na MOK, UEFA i FIFA prekršila osnove međunarodnog prava, pa priznala postojanje te lažne države, na mala vrata je bezuspešno pokušano da se podmetne Srbiji, na skandalozan način, neprijatna scena u kojoj bi "bilo sportski", pa i sasvim "prirodno" da se pokaže nekakva dobra volja i u goste prime trojica takmičara koja su rođena u Srbiji, ali žele da se takmiče pod imenom "države" koju ni Ujedinjene nacije nisu priznale.

Tu mizernu "igranku" Albanci sa Kosova i Metohije najviše vole da igraju na administrativnom prelazu Jarinje. Kao u decembru 2018. godine kada nisu dozvolili košarkašima Partizana da idu na meč sa Trepčom. Kao fudbalerima Zvezde koji su u oktobru 2019. pošli na duel Kupa Srbije sa Trepčom. Kao i rukometašima Arilja koji su u februaru ove godine hteli na utakmicu Prve lige, takođe sa Trepčom. Tada nikome od "dušebrižnika" to nije ličilo na skandal.

Dok se duboko analizira potez Beograda, valjalo bi se ugledati na Grke koji su pre tri dana na granici zaustavili karatiste iz lažnog Kosova na putu ka Kipru. Ili na fudbalski savez Španije koji svoje rivale zove "tim u plavim dresovima", ili dok jednostavno iz Beograda ka Prištini ne ode uputstvo: ne krećite na put!

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)