NEKA POČNE SPEKTAKL: Sutra počinje Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu

Đ. S.

23. 10. 2021. u 21:21

OD sutra pa sve do 6. novembra, oči ljubitelja boksa biće uprte u Beograd i Srbiju.

НЕКА ПОЧНЕ СПЕКТАКЛ: Сутра почиње Светско првенство у боксу у Београду

FOTO: BSS

Veličanstvena ceremonija otvaranja, kako su je organizatori najavili (19.00) u beogradskoj "Štark areni" poslužiće da se crvena vrpca zvanično preseče i označiće početak 21. prvenstva sveta u amaterskom boksu na kojem će učestvovati 570 takmičara iz 103 zemlje.

NAŠI NA SP

48 kg: Omer Ametović

54 kg: Tamir Galanov
57 kg: Veljko Gligorić
60 kg: Semiz Aličić
63,5 kg: Pavel Fedorov
67 kg: Vahid Abasov
71 kg: Džejlan Toskić
75 kg: Almir Memić
80 kg: Vladimir Mirončikov
86 kg: Slobodan Jovanović
92 kg: Sadam Magomedov
92+: Vladan Babić.

Planetarnu smotru koja se po drugi put održava u srpskoj prestonici (prvi put 1978. godine), otvoriće neki od najpopularnijih izvođača sa Balkana - popularni sastav "Van Gog", Dejan Petrović i Big bend, rumunska pop zvezda Ina, program će voditi glumac Miloš Biković, a svečanost u "Areni" će svojim prisustvom uveličati i legendarni bokser Roj Džons junior.

- Napravićemo spektakl kao što smo obećali. Srbija će biti ponosna, svaki građanin koji bude gledao šampionat će se osetiti ponosnim. I zbog naših momaka koji će pokazati kako se bori za Srbiju i zbog toga kakvu ćemo sliku u svet poslati - reči su predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina.

Reprezentaciju naše zemlje predstavljaće 12 takmičara koji idu sa visokim ambicijama u svim kategorijama, a zanimljivo je da su srpskom timu priključena petorica ruskih takmičara. Ovo prvenstvo biće jedinstveno i po rekordno visokim nagradama. Pobedniku će biti namenjeno 100.000 dolara, drugom 50.000, dok će trećeplasiranom biti isplaćeno 25.000 dolara.

BONUS VIDEO: Međunarodni dan boksa u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri