VRHUNSKO LICEMERJE "LIJEPE NJIHOVE": Nema dileme oko toga da li je Tesla Srbin - sam je to rekao pre 129 godina

Jelena Matijević

31. 07. 2021. u 11:24

AKO 2023. Hrvatska pristupi evrozoni, iskoristiće pravo da na jednoj strani kovanice ima nacionalne motive.

ВРХУНСКО ЛИЦЕМЕРЈЕ ЛИЈЕПЕ ЊИХОВЕ: Нема дилеме око тога да ли је Тесла Србин - сам је то рекао пре 129 година

Novosti

Tako će se, po odluci Nacionalnog veća za uvođenje evra, na novčićima od 50, 20 i 10 centi naći Nikola Tesla!

Ovaj potez Zagreba još jedno je od vrhunskih licemerja "lijepe njihove", a upiranje "iz petnih žila" da dokažu da je Tesla Hrvat ili, ako ikako može da mu je majka Hrvatica, još je licemernije. Srećom, dileme oko toga nema. Sam naučnik je pre 129 godina, baš iz Beograda nedvosmisleno poručio: "Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina."

Pametnom je sve jasno, kao što je očigledno da su se Hrvati dosetili da im je Tesla sunarodnik tek posle fine računice da će od toga imati koristi. Pitanje je kada su se bavili tom matematikom, jer da je genije iz Like Srbin, svojim prepoznatljivim rukopisom odavno su dokazali. Prvi put tokom Drugog rata kada je pod ustaškom kamom skončalo 119 Tesli, tako da u Smiljanu i Gospiću njihovih potomaka sada više nema. Drugi put u građanskom ratu devedesetih kada su porušili njegovu kuću, spomenik u Gospiću 1992. minirali, a trgu u ovom mestu koji je nosio njegovo, nadenuli ime po Anti Starčeviću. Da urade novi spomenik i postave ga, ne baš u centru Gospića gde je nekada bio, trebalo im je 29 godina, a po mere su teška srca morali da dođu u omraženi Beograd.

Zato su evrokovanice jedini način da bezobzirno "dokažu" kako je Tesla Hrvat. Da odaju priznanje njegovom naučnom delu zasad im nije u planu. Time će se baviti kad budu mogli da ućare, jer je Tesla ionako sve što je radio nesebično poklanjao na dobrobit čovečanstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati