OSVETA

Dragutin Stevanović

26. 07. 2021. u 12:24

DODIK za njega kaže da je srbomrzac, Bakir Izetbegović ga naziva časnim čovekom. Dodik greši delimično, Bakir potpuno.

ОСВЕТА

Novosti

Valentin Incko odlazi sa funkcije u Sarajevu s koferom punim nečasnih radnji, dokazujući da mrzi sve narode u BiH, Srbe istina najviše.

Visoki predstavnik uspeo je na izmaku mandata da nanese nemerljivu štetu državi u kojoj je službovao i zahvaljujući kojoj je dobijao pozamašnu apanažu. Nametanjem nakaradnih odredbi u Krivični zakon BiH Incko je hteo da Srbima konačno zapuši usta, da im zabrani pružanje otpora žigu genocidnosti, da neposlušne otera na robiju...

Nije slučajno izabrao trenutak: osvetu je sproveo nekoliko dana posle objavljivanja izveštaja Nezavisne međunarodne komisije koja je utvrdila da u Srebrenici nije bilo genocida. Zakonom je hteo da precrta nalaze stručnjaka.

Šta je Incko, za koga Dodik kaže da je uzeo dva miliona evra za poslednji trzaj, zapravo učinio? Dokazao je ono što Banjaluka uporno tvrdi: da je BiH nefunkcionalna tvorevina, da je protektorat kojem se sve diktira sa strane, da su interesi naroda na poslednjem mestu, da je stalna meta Srpska i preko nje Srbija...

Uz to, svom nasledniku, Kristijanu Šmitu, koji stiže za nekoliko dana, ostavlja vruću stolicu i do ključanja zagrejanu političku scenu. A Šmit ionako dolazi bez zelenog svetla Saveta bezbednosti UN, kao još jedan nametnuti faktor.

Bakir, Komšić, Džaferović i ostala sarajevska raja ne shvataju da bi plitkoumni aplauz, kojim su pozdravili Inckov potez, vrlo brzo mogao da im se vrati kao šamar. Ne razumeju da bez Srba nema funkcionalne države. Ali, nije još kasno da se preračunaju i od Incka uzmu ona dva miliona evra. Jer on ode pun para, časteći narode u BiH mržnjom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave