VULIN ODGOVORIO PONOŠU: Ja nisam stajao mirno ni pred generalnim sekretarom NATO-a, a on jeste i pred nižim oficirima, veće sramote nema

Novosti onlajn

31. 03. 2022. u 09:13

MINISTAR policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je na jedan od intervjua predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša.

ВУЛИН ОДГОВОРИО ПОНОШУ: Ја нисам стајао мирно ни пред генералним секретаром НАТО-а, а он јесте и пред нижим официрима, веће срамоте нема

Foto: MUP

- Nije posao ministra da bude "vojni um", kako kaže Ponoš, ali jeste posao profesionalnog vojnika da ratuje za svoj narod. Ja sam svoj posao kao ministar odbrane uradio, vojska je jača nego što je bila pre mene. Ali zato je Ponoša njegov "vojni um" odveo daleko od ratišta. 

Oficir koji ne učestvuje u ratu svoje vojske i nije neki oficir.

Svi načelnici Generalštaba bili su bar komandanti bataljona pre nego što su postali načelnici Generalštaba, većina ih je komandovala i kopnenom vojskom, a svi su učestvovali u ratu, svi osim Ponoša, koji je odbranu svog sela kraj Knina prepustio drugim vojnicima.

Ponoš je u miru dva puta vanredno unapređen za razliku od svojih klasića koji su vanredna unapređenja dobijali samo u ratu. Odbranu Krajine Ponoš je prepustio drugima, ali nekoliko stanova na Vračaru i mesto načelnika Generalštaba nije prepustio nikome. NATO general Ponoš nije posle topljenja starih, ispravnih tenkova nabavio nijedan novi tenk, ali je zato izručio sve srpske generale Haškom tribunalu.

NATO nije uspeo da iz stroja izbaci generala Lazarevića, ali je zato Ponoš bio uspešniji. Kakav god da sam bio ministar odbrane, nisam stajao mirno ni pred generalnim sekretarom NATO pakta, a Ponoš jeste stajao mirno i pred nižim oficirima NATO pakta, veće sramote za srpskog oficira nema. Ponoš to i ne razume, depeše Vikiliksa, uništavanje 63. padobranske i 72. specijalne brigade samo dokazuju da Ponoš srpski oficir i nije nikada bio - izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, reagujući na intervju Đilasovog predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša, koji je dao za "Novu", a u kojem iznosi niz uvreda i laži na račun predsednika Vučića i ministra Vulina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju