LJILJANA HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ PODRŽALA VUČIĆA: Uspešno vodi naš brod "između Scile i Haribde"

Novosti onlajn

30. 03. 2022. u 11:04

SPISATELjICA Ljiljana Habjanović Đurović na predstojećim izborima podržaće listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

ЉИЉАНА ХАБЈАНОВИЋ ЂУРОВИЋ ПОДРЖАЛА ВУЧИЋА: Успешно води наш брод између Сциле и Харибдe

Foto Novosti

Ona je za "Novosti" govorila o razlozima zbog kojih je odlučila da poverenje da Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.

- Govoriću ne kao pisac, već kao građanin, o onome što je važno svim ljudima, bez obzira na to kojom se profesijom bave.

Najpre infrastruktura - putevi, mostovi, železnička pruga. Mnogi gradovi i mnoga mesta su danas bolje povezani. Na primer, do Pranjana, rodnog sela mog supruga, ranije smo stizali za dva i po sata, sada stižemo za samo sat vremena.

Zatim, oživela je privredna aktivnost koja je bila mrtva, naročito posle bombardovanja. Mnogi ljudi su dobili priliku da rade. Za moj rodni Kruševac su ranije moji mladi rođaci govorili da je "mrtav grad". Sada zaista više nije tako, otvorene su fabrike, nova radna mesta i nove prilike za sve građane.

Postoji jedna stvar koju već pomalo zaboravljamo, a to je da smo među prvima u svetu imali vakcine protiv korone. Ko je želeo da se vakciniše - vakcinisao se, ko nije želeo - nije, to je stvar ličnog izbora, ali najvažnije je da je svaki građanin imao priliku da se zaštiti od virusa

Zatim, veoma važna stvar je spoljna politika. Na nas se vrši neprestani pritisak poslednjih 30 godina. Srbija je "između Scile i Haribde", a predsednik Vučić uspešno nalazi prolaz za taj naš brod, da može mirno da plovi.

Predsednik Vučić takođe pokazuje veliku brigu za naš narod van granica Srbije - jednako su važni Srbi u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Ono što je mladim ljudima od velikog značaja jeste da sada mogu da sa veoma malim ulaganjima reše stambeno pitanje. U moje vreme je bilo mnogo drugačije, ukoliko roditelji ne mogu da obezbede stan, to je bilo mnogo, mnogo teško. Sada je mladim ljudima dostupna ta mogućnost.

Još jedna važna stvar je dobar odnos sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Kroz srpsku istoriju se pokazalo da je naša zemlja bila najstabilnija kada su država i crkva imale dobar odnos, a sada je upravo tako - rekla je Ljiljana Habjanović Đurović za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ O GLASANJU ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI: Očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji