INTERVJU Boško Obradović, predsednik Dveri: Trenutak je da vratimo kraljevinu

S. ROVČANIN TOMKOVIĆ

19. 03. 2022. u 11:12

MI smo dokazana opozicija, za razliku od drugih. Glavni aduti Dveri su naš nacionalni program ekonomskog i ekološkog patriotizma, naša porodična politika, program za ostanak mladih u zemlji i pravno-politički okvir za promenu ovog korumpiranog pravosudnog i političkog sistema koji se ovde nije menjao od 1990, a u mnogo čemu ni od 1945. Imamo nove, stručne i poštene ljude, i nešto što imaju samo Dveri na političkoj sceni: imamo moralni kapital da nikada dosad nismo bili na vlasti. Građani će izabrati Dveri, jer su iznad desnog i levog, a uvek za narod i otadžbinu.

ИНТЕРВЈУ Бошко Обрадовић, председник Двери: Тренутак је да вратимо краљевину

Foto Tanjug

Sa ovim porukama, kampanju za izbore 3. aprila, vodi predsednik Dveri Boško Obradović, koji u koaliciji sa POKS i drugim pokretima nastupa na listi "Patriotski blok za obnovu kraljevine".

* Kandidat ste za predsednika države, a često se čuje da je ova trka unapred izgubljena i da je Vučić dominantan. Šta su vaši motivi za ulazak u trku?

- Da narod ima svog kandidata koji ne pripada ni sadašnjoj ni bivšoj vlasti. Ja sam kandidat ovog velikog i divnog naroda koji živi ispod granice nacionalnog dostojanstva i siromaštva zbog neodgovornih vlasti koje decenijama rade u stranom i ličnom interesu, a ne u interesu domaćeg privrednika, radnika, poljoprivrednika, porodica, mladih, starih. Niko u Srbiji više nije srećan, niko zadovoljan - osim pljačkaških kvazielita, političkih i ekonomskih, koje nas ubeđuju da živimo najbolje na svetu. Zato sam se kandidovao. Da ta laž stane. To je moja dužnost prema narodu, prema mojoj porodici i otadžbini, jer sam život odavno posvetio Srbiji i srpskom rodu.

* Ukoliko bude drugog kruga, a u njemu ne budete vi, koga biste podržali?

- Verujem i borim se da baš kandidat Dveri i "Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije" bude u drugom krugu i pobedi. O drugim opcijama ne razmišljam. Znam samo da naš narod ne zaslužuje novu laž. Ova borba je pitanje samog opstanka našeg naroda. Zato je moramo dobiti.

* Šta će biti vaš prvi potez ukoliko dođete na vlast?

- Ukoliko dobijemo priliku da ponesemo odgovornost, prvo ćemo usmeriti sav napor na ulaganja u domaću privredu i poljoprivredu, na stambenu politiku da mladi dobiju svoj prvi dom, svoj prvi posao, svoju porodicu. Da starima vratimo otete penzije. Da prekinemo pljačku na svim nivoima i preusmerimo u socijalna davanja, u naše porodice, samohrane roditelje, staračka i samačka domaćinstva, mlade bračne parove, porodice sa decom. Dolazak Dveri na vlast biće trenutni dobitak za sve građane Srbije, to će se odmah osetiti jer ćemo zaustaviti lopovluk.

* U koaliciji ste sa POKS, strankom koja se zalaže za kraljevinu. Da li ste i vi za ovaj vid državnog uređenja?

- Povratak Srbije kraljevini kao svom krštenom imenu, kako je govorio patrijarh Pavle, svom državnom uređenju koje su nam preci ostavili, a komunistička revolucija otela na silu, jeste programsko načelo Dveri od osnivanja. Sada je trenutak da tu ideju realizujemo. Bićemo glas svih monarhista, ali i svih drugih ujedinjenih patriota u Narodnoj skupštini.

PREDLOŽIĆEMO KONSENZUS ZA SPAS

* KOJE su stranke za vas prihvatljive kao eventualni partneri za postizborne koalicije?

- Vučić se očito postepeno povlači i odlazi. Vreme je da razmišljamo o Srbiji posle Vučića. Dveri će predložiti novi nacionalni bazični konsenzus za spas Srbije jer je vreme za odgovor na pitanje za koga radi naša vlast: za naše nacionalne, državne i ekonomske interese ili za interese stranaca. Buduće koalicije su moguće samo sa onima kojima je Srbija na prvom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna