OPTUŽENIMA 23 GODINE ZATVORA: U Specijalnom sudu izrečena prvostepena presuda u slučaju "Agrobanka"

N. B.

09. 02. 2021. u 20:22

POSLE skoro devet godina otkako je započeo postupak zbog sumnje u malverzacije prilikom dodeljivanja kredita Agrobanke, u utorak je u Specijalnom sudu u Beogradu izrečena prvostepena presuda, kojom je desetoro optuženih osuđeno na ukupno 23 godine zatvora.

ОПТУЖЕНИМА 23 ГОДИНЕ ЗАТВОРА: У Специјалном суду изречена првостепена пресуда у случају Агробанка

Foto A. Stanković

Na tri godine i osam meseci osuđen je Slavoljub Korićanac, a na četiri meseca manje Bojan Zarić. Kazna od dve godine i sedam meseci zatvora izrečena je Dragomiru Jovanoviću, dok su na po dve godine i četiri meseca osuđeni Predrag Vučković i Branislav Pešić. Peđi Mališanoviću i Spasoju Tuševljaku izrečena je kazna od po 26 meseci zatvora. Duško Sekulić i Bojan Simonović osuđeni su na po godinu i devet meseci, dok je godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor izrečeno za Zvezdana Damjanovića.

Tvrdi se da su optuženi od 2006. pa do 2011. protivno Zakonu o bankama i internim propisima i procedurama u Agrobanci odobravali kredite, bankarske garancije, davali menice i otpisivali dospele obaveze preduzeća, klijenata banke. Odobreni krediti, navodno, nisu vraćeni, a izdate garancije i avalirane menice pale su na teret Agrobanke. Na taj način banka je oštećena za više desetina miliona evra.

BEZ ANTONIĆA

ISTRAGA je pokrenuta u avgustu 2012. godine kada je, između ostalih, uhapšen nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Agrobanke, Dušan Antonić. Međutim, on nije obuhvaćen ovom presudom, jer je protiv njega pre tri godine razdvojen postupak zbog procesne nesposobnosti za suđenje. Antonić je, inače, negirao sve optužbe na početku procesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni