DEVOJKA IZ ALEKSANDROVCA PROŠLA PAKAO ZBOG FOTOGRAFIJA: Kruševljanin priznao da je ucenjivao poznanicu

S.B.

29. 01. 2021. u 11:19

FILIP P.(33) iz Kruševca priznao je da je ucenjivao 25.godišnju devojku putem Vajbera, njenim fotografijama sa kompromitujućim sadržajem, saznaju „Novosti“.

ДЕВОЈКА ИЗ АЛЕКСАНДРОВЦА ПРОШЛА ПАКАО ЗБОГ ФОТОГРАФИЈА: Крушевљанин признао да је уцењивао познаницу

Foto: S. Babović

Nesrećna devojka iz Aleksandrovca (identitet poznat redakciji) prošla je kroz pakao u prethodna dva meseca dok je trajalo ucenjivanje. Osumnjičeni Kruševljanin je zajedno sa svojom devojkom B.I.(30) iz Kruševca,uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo, kako je ranije predočeno u policiji,a prema saznanjima „Novosti“, nakon saslušanja pred Osnovnim javnim tužulaštvom u Brusu, određen mu je pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni Filip P. ispričao je na saslušanju o krivičnom delu,priznao ga je u potpunosti. U više navrata uzimao je novac i zlatan nakit od devojke koju je poznavao od ranije, a kojoj je predočio da će slike završiti kod članova njene porodice ukoliko ga ne isplati. Iako je drugoosumnjičena B.I.već pet godina u vezi sa osumnjičenim Filipom P, za sada se veruje da za ucenu nije znala. Nakon saslušanja je puštena na slobodu.

- Da je B.I. bila neupućena u namere svog momka Filipa P. prema nesrećnoj devojci koju je ucenjivao upućuje i njihova prepiska putem mobilnog telefona - otkriva izvor „Novosti“.

- U telefonu B.I. nađene su, između ostalog, poruke od osumnjičenog, u kojima joj piše da s njim pođe na jedno mesto, ne navodeći razloge, ali ni tačnu lokaciju. Detalje iz prepiske potvrdio je i osumnjičeni. Kada su stigli na odredište, osumnjičeni je rekao svojoj devojci da pokupi kesu sa „plenom“.

Upravo je na taj način i uhvaćen na delu. I to, kako saznajemo u selu Donji Stupanj kod Aleksandrovca. Primopredaja nije uspela, jer je ucenjivana devojka 10 dana ranije ceo slučaj prijavili policiji. Pripadnici MUP Kruševac, PS Aleksandrovac, i OJT Brus su pripremali akciju i samo se čekao pravi trenutak. Kako je ranije saopšteno, dva lica sumnjiče se da su „tokom decembra 2020. i januara 2021. godine slali poruke 25 - godišnjoj devojci putem jedne od društvenih mreža“.

Istraga se nastavlja, a oštećena će biti saslušana tokom naredne nedelje.

PLAĆALA IZ STRAHA

ZA krivično delo ucena propisana je kazna zatvora od 6 meseci do pet godina. Za sada se sumnja da je nesrećna devojka u više navrata isplatila tražene sume,u strahu da fotografije ne završe kod članova njene porodice.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a