ZAPUCAO ČIM SU MU OTVORILI VRATA: Novi detalji nezapamćenog zločina u sjeničkom selu Rasno koji je izvršio Enedin Turković

N. KOČOVIĆ

17. 01. 2021. u 21:31

ŽITELjI Pešteri i dalje sa nevericom prepričavaju stravičan zločin u selu Rasno, kada je Enedin Turković (44) ubio bivšu suprugu Biseru Šemović (44), njene roditelje Fehima (64) i Šefku (60), a brata Bekima (35) teško ranio.

ЗАПУЦАО ЧИМ СУ МУ ОТВОРИЛИ ВРАТА: Нови детаљи незапамћеног злочина у сјеничком селу Расно који је извршио Енедин Турковић

Mesto gde se krio ubica / Foto N. Kočović

Meštani Dolića, Enedinovog rodnog sela, za njega i njegovu porodicu imaju samo reči hvale. Kažu da nije bio problematičan, a šta bi mogao biti "okidač" ovog stravičnog zločina, u selu niko sa sigurnošću ne zna.

- Bio je miran i povučen čovek, živeo je i radio u Nemačkoj preko 20 godina. Sa Biserom se razveo, decu je sud dodelio njoj, iako je imao pravo da ih viđa, a i viđao ih je. Moguće da mu je to sve teško palo, neko priča i da je bio ljubomoran, da je bio u svađi sa Bekimom, ali to su sada samo nagađanja - pričaju komšije Turkovića.

U dvadesetak kilometara udaljenom Rasnu, ispred doma Šemovića okupili su se rođaci, komšije i prijatelji, kako bi Fehimovom bratu Ramizu i članovima njegove porodice izjavili saučešće.

Prema nezvaničnim informacijama, meštani Rasna su Enedina nekoliko dana viđali u selu. Dolazio je, kažu, da vidi decu, sina od šest i ćerku od osam godina. Kobnog jutra, prepričavaju meštani, u domu Šemovića proslavljalo se rođenje Bekimovog sina, a i dvoje komšija je svratilo kako bi ispratili Biseru koja se spremala za povratak u Nemačku.

- Enedin se pojavio na vratima, izvadio pištolj, opsovao i kazao "Šemovići, ovo je vaš kraj". Prvo je pucao u Bekima, potom u Fehima, pa u Biseru, i na kraju u bivšu taštu Šefku. U kući, u drugoj sobi su tada bili Bekimova supruga sa bebom i Biserinom i njegovom decom - pričaju komšije.

Teško ranjenog Bekima ispred kuće pronašao je brat od strica, uneo ga u automobil i prebacio do novopazarske Opšte bolnice, gde je operisan. Njegovo zdravstveno stanje, prema informacijama iz te zdravstvene ustanove, trenutno je stabilno.

- Sin me je pozvao i rekao da trčim do Fehimove kuće. Pre mene stigla je supruga koja mi je rekla da su tamo svi pobijeni, a kada sam ušao, imao sam šta da vidim. Zbog čega to uradi, zbog čega ostavi decu siročiće...? Pobi ih na pravdi boga, ni krive ni dužne, dobre duše - priča Ramiz Šemović, Fehimov brat.

Nakon krvavog pira, Enedin je pobegao sa mesta zločina. Kako je svedočio jedan maloletni rođak napadnute porodice, ubica je došao na motornim sankama i tako se udaljio sa mesta zločina. Kasnije se ispostavilo da se uputio ka svom selu, udaljenom nekoliko kilometara od granice sa Crnom Gorom, koju su jake policijske snage, uz podršku helikoptera, nadzirale.

Nekoliko sati se kretao po ataru Dolića, krijući se u žbunju, a u subotu po podne policija ga je locirala. Krijući se iza nekoliko kleka, pratio je kako mu se približavaju i stežu obruč. U jednom trenutku, policajci su čuli pucanj, a kada su stigli do njega, nije davao znake života.

Izvor "Novosti" iz istrage kaže da je Enedin pucao iz "tetejca" za koji je imao dozvolu, da je u domu Šemovića ispalio ukupno 11 hitaca, a da su komšije, majku Zinetu A. i sina Nevzata A., lakše ranili rikošeti.

- U kući je ispucao jedan okvir, pa stavio drugi. Nakon samoubistva, kod njega je pronađen još jedan napunjen okvir, što navodi na to da je sa namerom otišao u dom Šemovića kako bi počinio zločin. U njihovoj kući pronađena je još jedna čaura, ali je najverovatnije ostala tu prilikom pucnjave tokom neke proslave - priča naš izvor.

SAHRANE ŽRTAVA U PONEDELjAK

SAHRANE (dženaze) Bisere, Fehima i Šefke Šemović biće održane u ponedeljak na seoskom groblju, nakon što su tela vraćena sa obdukcije.

Biserina i Enedinova deca su nakon zločina otišla sa Bekimovom suprugom kod njenih, u susedno selo.

NISU PRIJAVLjIVALI DA IM PRETI

MEŠTANI Rasna kazali su nam da su tokom razgovora sa Enedinom Turkovićem čuli da je ljut na bivšu suprugu i njenu porodicu, kao i da je u posebno lošim odnosima bio sa Bekimom. Međutim, rođaci Šemovića kažu da nisu čuli da im je pretio, niti su takve stvari prijavljene policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)