NOVOSTI SAZNAJU: Dragan Ševo priznao ubistvo monaha - ispričao svoju verziju zločina

Ognjen Matavulj

22. 12. 2020. u 13:09

DRAGAN Ševo tokom saslušanja u policiji priznao je ubistvo monaha Stefana Ačića i inspektorima ispričao svoju verziju ovog nezapamćenog zločina u manastiru Glogovac kod Šipoca, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Драган Шево признао убиство монаха - испричао своју верзију злочина

Foto: P.U.R.S.

Izvor blizak istrazi kaže da je Ševo tvrdio da nije planirao ubistvo monaha, već da je želeo da se dokopa novca od priloga.

- Tvrdio da je u manastir došao jer mu je trebao novac. Radi se o teškom kockaru, koji je imao dosta dugovanja, pa je na sve načine pokušavao da se domogne novca. Budući da je ranije boravio u manastiru, znao je da monasi imaju novca od priloga - kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da je Ševo tvrdio da je nožem prvo pokušao da zaplaši monaha.

- On tvrdi da ubistvo nije planirao, već da se stvar otela kontroli. Tvrdi da je nožem pokušao zaplašiti monaha, ali mu se on usprotivio. Stefan nije želeo da popusti i da mu preda novac. Navodno je bilo i naguravanja i tada je izbo monaha po grudima - pojasnio je izvor iz istrage.

Ševo je tokom ispitivanja ispričao i da vozač, koji ga je dovezao do manastira Glogovac, nije znao za ubistvo sve dok se nisu vratili za Banjaluku kada je vest o ubistvu monaha pročitao na Fejsbuku.

Zločin se dogodio 7. decembra i Ševo je dva dana bio u bekstvu. Lociran je i uhapšen u motelu "Nana", gde se prijavio pod svojom ličnom kartom. Tokom hapšenja je sam sebe nožem ubo u grudi, zbog čega je operisan i do juče je boravio u bolnici. Prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 maraka.

Ubica je identifikovan zahvaljujući monahu koji je, pre nego što je izdahnuo, telefonom pozvao drugog monaha i rekao mu da krvari i da ga je "Dragan ubo nožem".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)