VEŠTAK ISPITIVAO TELEFONE OKRIVLJENIH: Nastavljeno suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović, sporna vožnja tokom zločina

S. J. M.

18. 12. 2020. u 18:08

NA suđenju za ubistvo Kristine Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu danas je u Višem sudu nastavljeno ispitivanje veštaka, koji je veštačio telefone okrivljenih Miloša Srebrića i Stefana Rokvića.

ВЕШТАК ИСПИТИВАО ТЕЛЕФОНЕ ОКРИВЉЕНИХ: Настављено суђење за убиство Кристине Каплановић, спорна вожња током злочина

Foto: Fejsbuk

On je tvrdio da se Rokviće te večeri kretao automobilom i da je na osnovu sveukupne analize zaključio da je Rokvić prošao pumpu, otišao do Bubanj Potoka gde se okrenuo, jer nije imao gde ranije i vratio nazad u zonu nadvožnjaka u blizini pumpe nakon pet i po minuta.

VOZALI SE

ROKVIĆ je u istrazi u tužilaštvu ispričao da se to veče vozao sa Srebrićem na autoputu, da su išli do Bubanj Potoka i da mu je ovaj u povratku rekao da mu stane kod nadvožnjaka. Tu je stojao na autoputu i čekao ga, a kad se vratio rekao mu je da vozi. Tek kasnije je navodno čuo šta se desilo i da je to veče na pumpi ubijena deviojka.

Na pitanje Srebrićevog branioca Jugoslava Tintora da li bi ta pretpostavka bila i da je Rokvić vozio motor, jer se onda mogao okrenuti na drugim mestima ili možda popeti na sam nadvožnjak, veštak je rekao da motocikl nije razmatrao kao opciju, da ne zna ko je šta vozio i da ne može da tvrdi da je sigurno u pitanju bio automobil.

Na pitanje branioca kako objašnjava da je Rokvić od "Laste" pa do nadvožnjaka u blizini pumpe, za šta je i sam rekao da je u pitanju raspon dva do tri kilometra, autoputem vozio 11 minuta, veštak je kazao da ne zna da li je zastajao, popušio cigaretu, posmatrao okolo i kolikom se brzinom kretao.

Odbrani je bila sporna i njegova tvrdnja da je u povratku iz Bubanj Potoka Rokvić mirovao ili se blago kretao 22 minuta u zoni nadvožnjaka i benzinske pumpe, jer tu nema zaustavne trake na autoputu i bio je mrak. Veštak je rekao i da je Rokvić u zoni nadvožnjaka na autoputu stojao četiri minuta, a to je inače bilo u vreme kada je ubijena Kristina i udaljeno oko 300 do 400 metara od pumpe. Da je stojao na autoputu zaključio je, jer je tad razgovarao sa nekim 69 sekundi i kako je rekao po logici stvari trebalo bi da ne vozi.

Prema njegovim podacima tri minuta nakon ubistva, na baznoj stanici koja prati Rokvićev telefon evidentira se značajno kretanje u pravcu grada i u roku od četiri minuta on dolazi u zonu kuće na Neimaru gde živi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)