VOŽDOVČANI U ŠOKU: Cela zgrada plakala dok su iznosili malog Ognjena

E. B. R.

08. 12. 2020. u 21:44

BORBA za život dvanaestogodišnjeg Ognjena Ž., kog je u ponedeljak uveče u stanu na beogradskom Voždovcu udarila struja, trajala je dva sata, ali su svi napori lekara da pomognu ovom dečaku, nažalost, ostali bezuspešni. Lelek i jauci zaparali su poslednji sprat solitera u Ulici Dragice Končar 23 i nisu prestajali tokom celog dana.

ВОЖДОВЧАНИ У ШОКУ: Цела зграда плакала док су износили малог Огњена

Foto: M. Anđela

Niko od porodice, prijatelja i komšija još ne može da poveruje u muku koja ih je zadesila u ponedeljak oko 18.30. Niko sa sigurnošću nije mogao da nam kaže kako je dečak tačno poginuo, ali komšije tvrde da je prizor bio stravičan.

U trenutku nesreće, sa nastradalim dečakom u stanu su bili otac, majka i stariji brat.

- Kad je Ognjena udarila struja, otac ga je na rukama spustio do drugog sprata, gde stanuje komšija koji radi kao medicinski tehničar u Hitnoj pomoći. On je odmah pokušao da reanimira dvanaestogodišnjaka. Sve vreme otac je zapomagao, govorio "Bože, zašto ne uze mene, nego njega"... Tu je bio i njegov stariji brat. Hitna pomoć je brzo stigla i nastavili su sa reanimacijom. Dečaku su ruke bile skroz plave. Pokušavali su duže od sata da ga ožive, a onda su odustali. Nije mu bilo pomoći. Dok su ga nosili na nosilima, svi iz zgrade su plakali - kaže komšinica sa prvog sprata.

Da je njihov kolega prvi pokušao da pomogne dečaku, potvrdili su i iz Hitne pomoći.

- Naš tehničar, koji živi u istoj zgradi, spremao se za posao kada se udar dogodio. Odmah je započeo reanimaciju. U međuvremenu su došle i naše dve ekipe. Dva sata su pokušavali da reanimiraju dečaka, ali, nažalost, nisu uspeli da ga ožive. Naš kolega je jedan od najboljih, verovali su da će uspeti da spase mališana. Ekipa se u Zavod vratila tek nešto pre 22 sata - kažu u Hitnoj pomoći.

Prema jednoj verziji, struja je Ognjena udarila kad je pokušao da uključi jedan uređaj, dok je po drugoj za smrt kriv neispravan produžni kabl, koji je izazvao kratak spoj. Ovu drugu verziju reporteru "Novosti" ispričao je porodični prijatelj, koji je bio sa porodicom dok je reanimacija trajala.

- Niko ne zna šta se tačno dogodilo. Verujemo da je neispravan bio taj produžni kabl. Bio je u svojoj sobi i radio domaći kada se strujni udar dogodio. Šta god da je, njega više nema. Svi smo neutešni. Moj prijatelj i njegova supruga su slomljeni. Bio je divno dete, trenirao fudbal u FK Zmajevi, stariji brat mu je bio uzor, jer i on trenira fudbal u FK Voždovac. To su divni ljudi, ovo nisu zaslužili. Niko nije - kaže prijatelj porodice.

I KUMOVI OSTALI U ŠOKU

U ponedeljak uveče do stana porodice nastradalog dečaka dotrčali su i porodični kumovi, koji žive u blizini. Vest da je njihov kumić mrtav ostavila ih je u šoku. Prijatelji porodice dolazili su da izjave saučešće. Neki od njih nisu imali snage da uđu.

- Toliko je sve ovo strašno da ne možemo ni da odemo gore - kaže jedan od njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a