OODREĐEN PRITVOR VOZAČU GOLFA: Zbog nesreće u kojoj je poginula Jovana (25) osumnjičeni iza rešetaka 30 dana

J.Ć.

04. 12. 2020. u 21:45

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je večeras pritvor do 30 dana Nišliji M.G. (20), koji je 21. novembra izazvao saobraćajnu nesreću od čijih je posledica preminula Jovana P. (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana.

ООДРЕЂЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ ГОЛФА: Због несреће у којој је погинула Јована (25) осумњичени иза решетака 30 дана

Foto privatna arhiva

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu određen je pritvor protiv osumnjičenog M.G. u trajanju od 30 dana, iz razloga propisanih odredbom čl.211 st.1 tač.2 i 4 ZKP.

Više javno tužilaštvo danas je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i predložilo pritvor što je sud prihvatio.

- Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenog radi sprečavanja uticanja na svedoke, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo čije je izvršenje uznemirilo javnost – saopštio je Borislav Radonjić, portparol VJT.

Do tragedije je došlo oko 00.30 sati na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boško Buha, kada je vozilo "golf" kojim je upravljao M.G. velikom silinom udarilo u levi bok automobila "BMW" za čijim je volanom bila Jovana. Od siline udarca, vozilo se potpuno raspalo a jedva živu devojku Hitna pomoć je prevezla do niške bolnice gde je poživela još osam dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist