KUĆNI ZATVOR ZA GLUMCA: Glumac Bane Vidaković priznao krivicu

S. J. M.

01. 12. 2020. u 15:52

КУЋНИ ЗАТВОР ЗА ГЛУМЦА: Глумац Бане Видаковић признао кривицу

Foto: V.N.

GLUMAC Bane Vidaković sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu, koje ga tereti za držanje narkotika. Taj dokument stigao je u Viši sud, koji će na ročištu 17. decembra da odluči da li će ga prihavtiti.

Nezvanično, glumac se navodno nagodio da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa nanogvicom i obavezno lečenje od zavisnosti od narkotika. On je priznao da je droga nađena u pretresu stana gde živi njegova i da je bila za ličnu uoitrebu.

Zbog sporazuma Vidakoviću je juče u Višem sudu postupak razdvojen od suđenja Iliji Markoviću, koji je zajedno sa njim uhapšen sredinom jula i koji je optužen za prodaju narkotika.

VIDAKOVIĆ: TO SU BUDALAŠTINE

BANE Vidaković je rekao da su Markovićeve optužbe budalaštine i da ne zna o čemu on priča i šta hoće od njega. Njegov branilca Zoran Živanović nam je kazao da su to gluposti i da ne bi komentarisao ništa, jer tad nije bio u sudnici.

- Ko da mu da pare, Bane Vidaković? Pa on nema 1.000 dinara da mu da, a ne 5.000 evra. To je besmislena priča - rekao nam je Živanović.

Kada su nakon razdvajanja Vidaković i njegov branilac napustili sudnicu Marković je izneo optižbe na glumčev račun i zatražio izuzeće svog branioca Sava Stevanovića i da mu se dodeli drugi.

- Imam veliki problem od Baneta Vidakovića, jer su njegovi advokati kontaktirali mog i nudili mi 5.000 evra da priznam krivično delo koje sam već priznao - rekao je Marković sudiji. - Od tih para moj advokat bi uzeo 1.000 evra, jer je posrednik. To mi je sve on ispričao kad me je posetio u pritvoru. Inače, više se brinuo o mojoj supruzi nego o meni. Nudio joj je finansiranje, dopisivao se sa njom. Nije mi ulio poverenje da ga moj slučaj uopšte zanima.

On je rekao i da je svestan krivičnog dela koje je počinio, da je pogrešio i da se kaje.

Na pitanje sudije da se izjasni o optužbama za nuđenje para advokat Stevanović je rekao da je njegov klijent izmišlja:

- On je delo priznao policijskom inspektoru i pre mog pojavljivanja. Sve je izmislio da bi izigravao žrtvu. Nikakav odnos nemam sa njegovom suprugom, kad me to pitao čak sam mu odštampao i pokazao našu komunikaciju.

Sudija je odlučila da ipak razreši branioca, jer nema adekvatnog odnosa poverenja između njega i klijenta i ne bi mu tokom postupka mogao pružiti odgovarajuću pravnu pomoć. Marković će dobiti novog branioca po službenoj dužnosti, a suđenje je odloženo i nastaviće se 24. decembra.

NAGODBA

U Višem Tužilaštvu ne žele da kažu kakav su sporazum sklopili sa Vidakovićem i kakva ga kazna čeka, dok ga ne potvrdi sud. Kako nam je rekla Irena Bijeloš, portparol tužilaštva, sud može da odbije taj sporazum, a može i Vidaković u međuvremenu da odustane od njega.

Ni glumčev branilac Živanović ne želi da potvrdi da li nagodba podrazumeva šest meseci kućnog zatvora, navodeći da u sporazumu, iako je predat sudu, još nisu definisani svi elementi, da još pregovaraju i da su u njemu neki predlozi uzajamno povezani.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)