UŽAS KOD JAGODINE: Ovan ubio čoveka, izlomio mu kičmu - nesrećni Vojkan ostao na mestu mrtav!

Z. Rašić

13. 11. 2020. u 17:28

OVAN star dve godine i težak preko 120 kilograma napao je i ubio svog vlasnika Vojkana Jevtića (56), iz Donjeg Mišovića, kod Jagodine, dok je domaćin sa svojim stadom ovaca i koza bio na ispaši, na livadi.

УЖАС КОД ЈАГОДИНЕ: Ован убио човека, изломио му кичму - несрећни Војкан остао на месту мртав!

Foto: Depositphotos

Nesvakidašnja tragedija dogodila se u četvrtak oko podneva, a nesrećni čovek zadobio je teške povrede da je preminuo na licu mesta.

Kako "Novosti" saznaju od majke Živadinke Jevtić, ovce i koze tog dana pasle su zajedno na livadi, a Vojkan je otišao do njih da obiđe stado.

- Zvala sam ga da dođe kući, rekla mu da me prilazi ovcama jer sam znala da je ovan opasan. Pre neki dan kidisao je isto na njega i oborio ga, ali ga nije povredio. Drugi moj sin, koji živi u Jagodini i radi u MUP, bio je tog dana kod nas. Možda je bio oko 300 metara daleko od stada, čuo je kako moj Vojkan viče na ovna, ali dok je pritrčao, ovan ga je već udario otpozadi, izlomio mu kičmu i na mestu ga ubio – ispričala je za “Novosti”, plačući, majka.

JEVTIĆ SAHRANjEN JUČE

Žrtva razjarene životinje sahranjena je juče na groblju u Donjem Miševiću. Meštani kažu da se njihovo seoce, u nestajanju, sad smanjilo za još jednog stanovnika, te da su ostala samo staračka domaćinstva. – Takvi su i roditelji nesrećnog Vojkana, pa će o njima sad brigu prezeti drugi sin, kaže naš sagovornik.

Drugi sin odmah je pozvao Službu hitne medicinske pomoći, ali nisu uspeli da Vojkanu spasu život. Kako kaže Živadinka, on je čuvao “petnaest brava”, imao je ovce i koze koje su uvek išle zajedno na pašu, nisu se odvajale. Ovan-ubica još uvek je u njihovom domaćinstvu, a majka, ogorčena, napominje da je ne interesuje više njegova sudbina. Mogu da da rade sa njim šta hoće, neka ga drugi sin proda, samo da ga ne gleda više i ne podseća je na tragediju.

Žitelji ovog nevelikog jagodinskog seoceta, u neverici su zbog stravične smrti svog komšije. Kažu da im je bio drag jer se svima uvek trudio da izađe u susret i pomogne. Stalno je bio u pokretu, aktivan, mada nije bio u dobrom zdravstvenom stanju.

- Vojkan je imao urođeni deformitet kičme, ali je radio koliko je mogao, čuvao stado i brinuo o ostarelim roditeljima sa kojima je živeo u domaćinstvu. Ne pamtimo da se ikad desilo da ovan ubije čoveka, mada se dešavalo da udari. Vojkanov brav je u punoj snazi, ogroman! Bio je uvek ratoboran, ali je ovde verovatno u pitanju nesrećni splet okolnosti. Kakva tuga! Napao ga je sa leđa, pa nije ni imao nikakve šanse da se odbrani. Odmah ga je oborio i usmrtio potom udarcima u glavu – priča jedan od žitelja Donjeg Miševića. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju