JUTKA IDE U ZATVOR „Nije ovo bilo samo suđenje za mene, već traženje pravde za sve žene“- evo kako Marija Lukić komentariše presudu

S. BABOVIĆ

03. 11. 2020. u 13:32

”OSUĐEN je jedan lokalni moćnik, što znači da ima nade da ko god da napravi ovakvo krivično delo može biti osuđen i to mi daje nadu- kaže za “Novosti” Marija Lukić, žrtva Milutina Jeličića-Jutke, bivšeg čelnika opštine Brus kome potrvđena presuda na tri meseca bezuslovne kazne zatvora, prema odluci Višeg suda u Kruševcu.

ЈУТКА ИДЕ У ЗАТВОР „Није ово било само суђење за мене, већ тражење правде за све жене“- ево како Марија Лукић коментарише пресуду

Foto: S. B.

-Iako je sve trajalo dugo, nisam umorna. Bilo je trenutaka kada sam umela da klonem, kada nisam bila sigurna da li vredi boriti se i dalje, ali sada kada se sve definitivno završilo, mogu da kažem da nisam. Sve je prošlo i sada se dobro osećam.


Sagovornica “Novosti” dodaje da je za sada samo usmeno obaveštena o odluci i to od pumonoćnika, advokata Borivoja Borovića, kao i da željno iščekuje da potvrda o presudi stigne na kućnu adresu. Izlaganje po oglašenim žalbama održalo se 9. oktobra, a nepravosnažna presuda bila je doneta 10. avgusta. Jeličićev advokat Irena Đorđević napomenula je da očekuje oslobađajuću presudu zbog bitnih povreda koje su se desile tokom postupka.  
         
Na presudu po kojoj je bivši predsednik opštine Brus osuđen za nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uzmerivanje, odnosno slanje SMS poruka, žalbu su oglasile i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odbrana: najpre jednom žalbom,a potom, u avgustu i dopunom žalbe.

-Sve sam svima oprostila, ali ne bi oprostila društvu ako se ne osudi ovakvo ponašanje-rekla je Marija Lukić prilikom iznošenja završnih reči ovog leta. - Nije ovo bilo samo suđenje za mene, već traženje pravde za sve ćerke, sestre, majke.

Jeličić, koji je u međuvremenu izgubio izbore i ušao u lokalni parlament kao nosilac liste GG “Za moderan Brus” je sve vreme negirao krivicu i tvrdio da je u pitanju politički progona, kao i da je on uznemiravana strana.


REZULTAT POSLE DVE I PO GODINE

POLICIJA u Kruševcu podnela je sredinom marta 2018. krivičnu prijavu kojoj je bilo obuhvaćeno 7 žena. Tužilaštvo je epokrenulo postupak protiv Jutke samo u slučaju Marije Lukić. Snežana Bojić i Daniela Vukailović su svedočile pred sudom protiv Jutke. Suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu obeležile su brojne kontraverze,uključujući i izbacivanje ekipe “Novosti” iz sudnice. Vrhovni kasacioni sud prošlog jula premešta postupak u Kruševac, gde se Jeličiću nije rado dolazilo. Postupak je nekako priveden kraju, uprkos brojnim odlaganjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije