PIPKAO DEČAKE POSLE TRENINGA? Ugledni sportista Aleksandar uhapšen zbog sumnje da je počinio nedozvoljene polne radnje

J. STOJKOVIĆ

07. 10. 2020. u 07:40

ALEKSANDAR F. (36) iz Vladičinog Hana, jedan od trenera Omladinske škole FK Radnik iz Surdulice, osumnjičen da je počinio nedozvoljene polne radnje nad dvojicom dečaka, biće danas priveden na saslušanje kod tužioca.

ПИПКАО ДЕЧАКЕ ПОСЛЕ ТРЕНИНГА? Угледни спортиста Александар ухапшен због сумње да је починио недозвољене полне радње

Foto "Fejsbuk"

Klub se ogradio od navodnih postupaka trenera i ponudio svu pomoć policiji, roditelji i deca zasad razgovaraju samo sa istražnim organima, dok su u Vladičinom Hanu mnogi šokirani hapšenjem ovog mladog čoveka koji je i odbornik u lokalnom parlamentu.

- Mnogi ga poznaju u Hanu, iz ugledne je porodice. Trenirao je decu u rukometnom klubu Morava i nije nikada bilo primedbi na njegov rad. Aktivan je bio i politički i sve ovo nas je baš šokiralo. Mnogi i ne veruju da se bilo šta i dogodilo - pričaju Hančani koji poznaju trenera.

Sa druge strane, među roditelje čija deca treniraju u mlađim kategorijama u Radniku, uselio se strah. Niko od njih ne želi da govori za medije, jer žive u maloj sredini i plaše se etiketiranja, ali se nadaju da će policija odraditi valjano posao i da će trener odgovarati ukoliko se dokaže njegova krivica, jer dvojica dečaka tvrde da ih je trener neprimereno dodirivao.

Sportski direktor FK Radnik, Darko Gašić, osudio je svaki čin nasilja i zlostavljanja i, kako kaže, trener je u klub primljen kao ugledan čovek, odbornik Skupštine opštine Vladičin Han, posvećen sportski radnik i bivši sportista. O događajima u klubu Gašića je obavestila policija, nakon čega je trener odmah suspendovan.

POLITIKA UMEŠALA PRSTE?

Jedna od spekulacija koja se juče mogla čuti jeste i da je politika umešala prste, te da se treneru "pakuje afera". Naime, on je bio vrlo aktivan u predizbornoj kampanji i mnogi su ga videli na nekoj od funkcija.

Filipović je pre oko dve godine počeo da radi u klubu u Surdulici i važi za korektnog saradnika, koji je bio dobar sa decom.

Kako nezvanično saznajemo, klupko je počelo da se odmotava kada je jedan od dečaka rekao roditeljima da mu trener šalje "čudne poruke". Istraga je kasnije pokazala da ovaj dečak nije jedina žrtva, ali u Tužilaštvu ne žele da govore o detaljima kako se ne bi ugrozila opsežna istraga. Posle današnjeg saslušanja biće doneta odluka o eventualnom pritvoru. U ponedeljak su trenerov računar i telefon poslati na veštačenje. Pretpostavlja se da ovi uređaji mogu otkriti tajne prepiske ili druge dokaze protiv trenera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković