OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG ČELNIKA "INFRASTRUKTURA ŽELEZNICE": Miroljuba Jevtića terete za mito od 10.000 evra

N. B.

06. 10. 2020. u 08:05

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podnelo je Specijalnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv Miroljuba Jevtića, bivšeg v. d. direktora JP "Infrastruktura železnice Srbije", kojim mu se na teret stavlja da je primio mito od 10.000 evra, a sve u vezi sa poslovima oko eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ БИВШЕГ ЧЕЛНИКА ИНФРАСТРУКТУРА ЖЕЛЕЗНИЦЕ: Мирољуба Јевтића терете за мито од 10.000 евра

Foto arhiva

Pored Jevtića, optuženi su i Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i advokati Zoran Stojanović i Vladislav Kostić. Tužilaštvo ih tereti za davanje mita. Istraga protiv njih pokrenuta je početkom januara. Jevtić je u pritvoru proveo tri dana, dok su ostali odmah posle saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

ISTRAGA O PANČEVAVAČKOM MOSTU

PROTIV Jevtića je početkom februara pokrenuta još jedna istraga, kojom je obuhvaćen državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, kao i još četiri osobe. Osumnjičeni su za zloupotrebe sa javnim nabavkama prilikom rekonstrukcije železničke pruge na Pančevačkom mostu u Beogradu.

Miroljub Jevtić, Foto arhiva

Prema onome što je Tužilaštvo saopštilo po pokretanju istrage, Jevtić je, navodno, neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge. Sumnja se da su deo uplaćenog novca od "Infrastrukture železnice Srbije", po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali njemu kao direktoru. Jevtić je, kako je saopšteno, uhapšen kada je, navodno primio mito od 10.000 evra. Svi osumnjičeni su na saslušanju negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a