MASKIRANI NAPADAČ GA ZASKOČIO U MRAKU: Mladić opljačkan u Subotici, vinovnik zločina govorio engleski

Novosti online

24. 09. 2020. u 18:18

МАСКИРАНИ НАПАДАЧ ГА ЗАСКОЧИО У МРАКУ: Младић опљачкан у Суботици, виновник злочина говорио енглески

Ilustracija Foto: M. Nićiforović

PROŠLOG petka je mladog Subotičanina u mrklom mraku, u širem centru grada, sa leđa zaskočio muškarac, koji mu je uz pretnju nožem ukrao mobilni telefon.

Incident se dogodio u petak, 18. septembra, oko 20 časova, u Prvomajskoj ulici, nedaleko od kućnog broja 44.

- Vraćao sam se kući, išao sam iz pravca grada prema Prozivci, a Prvomajska ulica je bila u potpunom mraku. U jednom momentu čuo sam kako mi se neko, u trku, približava. Da baš trči prema meni shvatio sam kada me je povukao za rame, u tom trenutku sam se okrenuo, video sam mušku osobu s medicinskom maskom, koji je usmerio nož prema meni i na engleskom jeziku tražio novac i telefon. Objasnio sam mu da novac nemam pri sebi, a telefon sam koristio da bi si osvetlio put pa nisam mogao da kažem da ga nemam - priča O. J.

On je napadača opisao kao mlađeg muškarca, visine oko 175 centimetara, a preko lica je imao zaštitnu (medicinsku) masku. Obraćao mu se na engleskom jeziku.

- Nije mi cilj širim strah ili bilo kakvu netrpeljivost, ali želim da ukažem da sam spletom okolnosti imao sreće, samo mi je ukraden telefon, ali moglo je biti mnogo gore! Ne osećam se bezbedno, imam traume posle ovoga, kada nešto šušne u mraku padaju mi na pamet najgore misli - objašnjava O.J.

Iako se sve brzo odigralo bilo je građana koji su svedočili incidentu. Jedna sugrađanka je opisala da je čula glasove i neki neprijatan razgovor, ali u mrklom mraku nije mogla da vidi o čemu se radi. Tek kada je došla policija shvatila je da je bio neki problem.

O. J. je policiju pozvao kada je došao kući, jer stanuje nedaleko od mesta gde je napadnut, urađen je uviđaj, a posle je sa ocem otišao u policijsku stanicu da prijavi slučaj. Kad je policija došla na mesto događaja, napadač je već pobegao.

(subotica.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)