RANJENI JOVAN JE BEŽAO VUKUĆI KRVAVU NOGU, A ONDA GA JE RADE STIGAO: Suđenje za ubistvo komšije, nesrećnog čoveka zbog međe izbo 18 puta!

S. KOSTIĆ

22. 09. 2020. u 22:35

РАЊЕНИ ЈОВАН ЈЕ БЕЖАО ВУКУЋИ КРВАВУ НОГУ,  А  ОНДА ГА ЈЕ РАДЕ СТИГАО: Суђење за убиство комшије, несрећног човека због међе избо 18 пута!

Foto arhiva V. N.

ZAMAHIVAO sam nožem, nisam ni video gde ubadam, jer mi je sve vreme glava bila iznad automobila, nisam se saginjao.

Mislim da sam zamahnuo tri ili četiri puta, posle sam se okrenuo i ušao u kuću - rekao je, na početku suđenja pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici Rade Rutalj (56) optužen za ubistvo komšije Jovana Radojčevića (54).

Ubistvo se dogodilo 18. septembra 2019. u Inđiji. Prema optužnici, Rutalj je posle kraće rasprave potegao nož i Radojčeviću naneo 18 uboda.

Optuženi Rutalj ostao je pri svojoj izjavi koju je dao u tužilaštvu, da je prolazio pored automobila u kojem je sedeo Radojčević, koji mu je, kako je ispričao, dobacio: "Pederu, jesi li bio u sudu?".

NJih dvojica odranije su imali spor oko međe, a da je postojao taj problem potvrdile su supruge oštećenog i osumnjičenog.

- Mi smo izveli geometra koji je ustanovio da je njihov plac ušao pola metra u naš - rekla je Nada, Radojčevićeva supruga, koja je na pitanje sudije da li je okrivljeni ispravio granicu, potvrdno odgovorila.

Kao svedok je saslušan LJuban Gvojić.

- Dok sam sedeo u autu, začuo sam Jovanov vapaj iz kola udaljenih nekoliko metara od mojih. Izašao sam i ugledao Radeta kako drži nož. Udario sam ga po ruci, ali mu sečivo nije ispalo. Tada sam mu rekao, ostavi čoveka na miru, a on je krenuo prema meni - ispričao je Gvojić.

Svedok je potvrdio da je Radojčević sedeo u kolima, sve dok Rutalj nije došao do zadnjeg dela njegovog automobila.

- Tada sam video da je Jovan počeo da beži preko ulice. Sećam se da je vukao krvavu nogu. A onda je Rade potrčao za njim i ubo ga nožem još nekoliko puta - opisao je svedok i dodao da je zatim video kako Jovan pada kod žičane ograde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)