IDENTIFIKOVANI DRŽAVLjANI SRBIJE POVREĐENI U NESREĆI KOD DERVENTE: Poginuo Beočinac, a povređeno još troje Srba

N.Đurić

13. 09. 2020. u 21:03

ИДЕНТИФИКОВАНИ ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ ПОВРЕЂЕНИ У НЕСРЕЋИ КОД ДЕРВЕНТЕ: Погинуо Беочинац, а повређено још троје Срба

Foto: N. Đurić

VOZAČ „mercedasa“ koji je danas posle podne poginuo u saobraćajnoj nesreći u naselju Lug kod Dervente je 70-godišnji Vojin Petrović, iz Beočina, nezvanično saznaju „Novosti“ iz izvora upućenog u ovu tragediju.

Identifikaciju je izvršio dežrni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, koji rukovodi istragom.

Povređeno je i troje saputnika ovog državljanina Srbije, Đ.P (76), J.P. (78) i R.P. (82), takođe svi sa područja opštine Beočin. Oni su nakon ukazane lekarske pomoći u Domu zdravlja u Derventi, prevezeni u dobojsku bolnicu.

    Kako nezvanično saznajemo, Petrović je podlegao na licu mesta, a teže povrede opasne po život zadobio je njegov suvozače Đ.P.
    Saobraćajna nesreća dogodila se oko 12.20 časova, a „mercedes“ smrtno nastradalog Petrovića sudario se sa kombijem za čijim upravljačem se nalazio M.S. (36), iz Dervente, koji je takođe prošao sa povredama.

Foto: N. Đurić

KRENULI U RODNI KRAJ


KAKO „Novosti“ saznaju, sva četvorica prilično vremešnih Beočinaca iz „mercedesa“ su u bliskim rodbinskim vezama Petrovića. Poginuli Vojin sa 70 godina je bio i najmlađi putnik, a najstari je bio 82-godišnji R.P. Saznajemo da su se zaputili u posetu rodnoj grudi, odnosno zavičaju u Glamoču (FBiH).

Udes u Lugu, prouzrokovao je kilometrasku kolonu vozila i višečasovnu blokadu saobraćaja na magistralnom putu Derventa_Prnjavor, i dalje prema Brodu, Doboju i Bijeljini.

A, nepuna 24 časa ranije, u subotu veče oko 20.10 časova, takođe na gotovo istom mestu u naselju Lug, nadomak Dervente, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su, takođe uz višečasovni saobraćajni zastoj, još četiri osobe povrđene. Povrede opasne po život zadobio je Dervenćanin D.S. (55), čiji se automobil „opel astra“ sudario sa automobilom marke „bora“, kojim je upravljao 28-godišnji N.P. Ovaj, takođe, Dervenćanin, prošao je sa lakšim ozledama, kao i njegovi saputnici S.I. i M.I.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)