BAKA PRASE POD LUPOM ZBOG MALOLETNICE: Tužilaštvo proverava prijave protiv jutjubera

E. H.

03. 09. 2020. u 20:26

POSEBNO odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 8. jula ove godine vodi predistragu protiv Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

БАКА ПРАСЕ ПОД ЛУПОМ ЗБОГ МАЛОЛЕТНИЦЕ: Тужилаштво проверава пријаве против јутјубера

Foto: V. N.

Postupak se vodi na osnovu dve prijave građana koje su stigle u MUP Srbije, u kojima je navedeno da je popularni jutjuber navodno počinio nedozvoljene polne radnje sa maloletnom osobom.

- Navedene prijave građana su, zajedno sa arhiviranim spornim jutjub-snimkom dostavljene Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - navodi policija u odgovoru dostavljenom zaštitniku građana Zoranu Pašaliću.

MUP u odgovoru zaštitniku građana navodi da su službenici UKP izvršili odgovarajuće provere i da su utvrdili da su 7. i 8. jula 2020. godine "primljene dve prijave građana putem elektronske pošte na adresu prijavipedofiliju@mup.gov.rs, gde se ukazivalo na video-zapis na platformi 'Jutjub', u kome Bogdan Ilić objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem 'Instagrama' sa maloletnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloletnicom".

Pašalić je naveo da javne ličnosti imaju pojačanu odgovornost za svoje ponašanje i svaku izgovorenu reč i da zbog toga svoje pojavljivanje u javnosti ne bi trebalo da koriste isključivo za ličnu promociju.

- Povodom ponašanja pojedinih medijskih ličnosti, koje je neodgovorno, zabrinjavajuće i krajnje uznemirujuće po građane Srbije, zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju kako bi se sprečilo relativizovanje ovakvih krivičnih dela prema deci - izjavio je ovim povodom zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024