UTOPIO SE U DUNAVU? Potraga za radnikom iz Kladova, njegove stvari nađene na plaži

S. M. J.

23. 08. 2020. u 15:09

Pripadnici Žandarmerije tragaju za telom B. M. (43) iz Kladova, radnikom “Đerdap usluga”, za koga se sumnja da se utopio noćas na plaži.

УТОПИО СЕ У ДУНАВУ? Потрага за радником из Кладова, његове ствари нађене на плажи

Foto S. M. J.

Njegove stvari pronašli su na obali prijatelji, a kako jutros nije došao kući, alarmirali su policiju.

Policija je, s obzirom da je kladovska plaža puna, megafonom zamolila kupače da izađu iz vode i sačekaju da Žandarmerija i Granična policija pročešlja Dunav. Trenutno telo ovog čoveka nadležni traže sonarom.

Iako veliki broj građana leti odlazi na plaže na rekama u okruženju, gotovo ni na jednoj nema spasilaca, čak ni kada su u pitanju uređene plaže. Nažalost, uređenih je znatno manje nego ranijih godina, a kao jedna od reprezentativnijih je ova u Kladovu, smeštena u centru ove dunavske varoši.

Međutim, iako je ovo kupalište najuređenije u regionu i ima kabine za presvlačenje, sanitarni čvor i druge pogodnosti i redovno se održava i čisti, ono zvanično nema status plaže.

Hitna pomoć dežura na obali / Foto S. M. J.

Na ovoj plaži prošlog juna stradao je i Saša Korbovljanović (47) iz Kladova, kada je rešio da se pre polaska kući, još jednom okupa. Nažalost, Dunav ga je "povukao" i nesrećni čovek je nestao u njegovim dubinama. Nakon toga lokalna samouprava je postavila tablu da se kupači na ovoj plaži kupaju na sopstvenu odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)