KOBAN UDARAC U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Više javno tužilaštvo u Šapcu povelo istragu protiv 19-godišnjeg Aleksandra I. iz Crne Bare

A.DELIĆ

četvrtak, 06. 08. 2020. u 12:59

КОБАН УДАРАЦ У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Више јавно тужилаштво у Шапцу повело истрагу против 19-годишњег Александра И. из Црне Баре

A. D.

ZBOG nanošenja teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću, Više javno tužilaštvo u Šapcu preuzelo je predmet od Osnovnog tužilaštva i povelo istragu protiv 19-godišnjeg Aleksandra I. iz Crne Bare.

Mladić se tereti da je 27. jula teško povredio Ostoju M. (46) iz Sovljaka, od čega je ovaj pet dana kasnije preminuo.

Tragedija se dogodila u školskom dvorištu u Sovljaku, a prisustvovalo joj je 15-oro maloletne dece, ne samo iz ovog nego i iz okolnih mačvanskog sela. Aleksandru, koji se, navodno, spremao da istuče jednog dečaka, Ostoja je rekao da "ostavi dete na miru".

Očevidci kažu da se mladić u momentu okrenuo i udario čoveka pesnicom, od čega je ovaj odmah pao na leđa, udarivši glavom o beton. Nekoliko minuta bio je bez svesti, a ekipa hitne pomoći prevezla ga je do šabačke bolnice, da bi iste večeri bio prebačen u urgentni centar u Beogradu.

- U svom prvom iskazu pred istražnim organima, Aleksandar I. priznao je da je udario Ostoju M., ali branio se da nije imao nameru da pretera sa fizičkom silom. Saslušan je pre nego što je žrtva preminula, a sada će iskaz tadi pred Višim javnim tužiocem - kaže naš izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, urađena je i obdukcija tela Ostoje M., ali obdukcioni zapisnik još uvek nije dostavljen nadležnom tužilaštvu. Tokom istrage biće angažovani i veštaci medicinske struke, a mladiću iz Crne Bare, prema trenutnoj kvalifikaciji dela, preti kazna od 2 do 12 godina robije.

Meštani Soljvaka sa kojima smo razgovarali kažu da je Ostoja puno vremena provodio sa decom u školskom dvorištu, pričajući im zabavne priče. Navodno, pre više godina, učestvovao je u saobraćajki sa smrtnim ishodom, kada je na putu stradao mladić iz Crne Bare, baš iz sela odakle je i Aleksandar.

- Voleo je da popije, ali voleo je i da pripoveda deci, koja su ga obožavala. Žao mi je što su dečaci i devojčice morali da gledaju takvu strašnu scenu u školskom dvorištu, jer je to jedino mesto u selu gde postoje uslovi da se okupljaju - kaže jedna majka iz Sovljaka.

Nakon smrti roditelja, Ostoja M. je živeo sam na porodičnom imanju u Sovljaku. Imao je samo sestru koja je, kako smo čuli, učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Mačvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)