MINISTAR MALI: Evo kako se prijaviti za pomoć od 3000 za vakcinisane

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 18:31 >> 18:49

MINISTAR finansija Siniša Mali večeras u dnevniku na Pinku govorio je o najnovijoj pomoći za vakcinisane građane u Srbiji i o tome kako se za nju prijaviti.

МИНИСТАР МАЛИ: Ево како се пријавити за помоћ од 3000 за вакцинисане

Foto: TV Pink

- Već sutra ćemo na Vladi usvojiti uredbu koja sve definiše, a po predlogu predsednika Vučića. Pomoć važi za sve koje će do 31. maja primiti makar jednu vakcinu, ona je neophodna da biste primili pomoć. Od 1. do 15 juna traje prijavljivanje - na isti način kao i za 60 evra. Svako ko se prihjavi dobiće do 20. juna i tu pomoć od Vlade Srbije. Penzioneri nemaju potrebu da se prijavljuju, kao što je bio slučaj i sada - rekao je ministar. 

Ističe, kako je ovo još jedna mera koja ima za cilj da motiviše ljude kako bi se u što većem broju vakcinisali. 

- Želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu, kako bismo se što pre vratili normalnom životu. Jer nam je najvažnija borba za ekonomiju i nova radna mesta. To je samo deo trećeg paketa pomoći - rekao je Mali. 

Sutra penzionerima leže prvih 30 evra, najavio je Mali. 

- Od 12. juna krećemo sa isplatom ove pomoći od 3000 dinara - rekao je ministar i dodao da je od danas dostupno i prijavljivanje za pomoć od 60 evra preko kol centra. 

Foto: TV Pink

Istakao je i da se već 3.350.000 građana prijavilo za ovu pomoć. 

- Pozivam građane da se vakcinišu u ovom periodu. Ovo je primer sa naše strane kako da nagradimo one koji su shvatili važnost vakcinacije, ali i da bismo i dalje podstakli rast naše ekonomije - želimo da nam stopa rasta bude iznad 6 posto, što za naše građane znači veće plate i veće penzije - istakao je ministar. 

- Mnogo je bolje nego što smo očekivali. Očekivali smo pad u prvom kvartalu, a završili sa plus 1,2 odsto. Šest odsto rasta je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi. Sada smo na 6,4 ili 6,5 rasta za ovu godinu. Drugi kvartal je ključan i zato nam je najvažniji kolektivni imunitet, jer to za nas znači potpuno otvaranje i vraćanje u normalu i punjenje budžeta i veće plate i veće penzije - rekao je ministar Mali. 

- Ovo je istorijski uspeh za zemlju u doba najveće krize - istakao je on. 

Osvrt na Šoškićeve tvrdnje

- Mi ćemo biti među 3 najviše stope rasta u Evropi. Radi se osobi za čije vreme ste imali kurs da evro od 80 dođe do 113 dinara za evro - zaključio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti