PAPRENO: Ovo su cene smeštaja u Grčkoj, a giros nema gde da se kupi - totalno rasulo

J.S.

22. 04. 2021. u 07:57

U PARALIJI i Leptokariji gotovo je nemoguće naći smeštaj, ali ne iz razloga što su turisti preplavili omiljena srpska letovališta već zato što gotovo niko ne izdaje smeštaj.

ПАПРЕНО: Ово су цене смештаја у Грчкој, а гирос нема где да се купи - тотално расуло

Foto: Dalibor Mitić

Naši sagovornici iz Srbije koji su proveli dva dana na grčkom primorju poslovno, kažu da su bili u šoku kako sve izgleda sablasno. Dve noću u hotelu gde su bili jedini gosti platili su 140 evra, a giros je bilo nemoguće kupiti ni u Paraliji ni u leptokariji.

Grci u ovom kraju kažu da oni žive od Srba i to ne samo u sezoni, jer Srbi, naročito sa krajnjeg juga Srbije svrate do Grčke sa prvim toplim danima, ali tako nije ove godine. Naši sagovornici kažu da su tek u susednom mestu Katarini  mogli da kupe nešto od hrane.

Ne rade prodavnice, kao ni restorani. Grci su u ovim primorskim mestima prilično uplašeni. Svi nose maske, čak i dok šetaju plažom, aniko sa sigurnošću ne može da tvrdi kakva će biti predstojeća sezona. Rigorozne su kontrole ne samo na granici već i na naplatnim rampama gde se traži potvrda o vakcinaciji, tačnije QR kod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost