ODLIČNI REZULTATI: Mali - U 2020. naplaćeno 18 milijardi dinara više PDV-a nego 2019.

Tanjug

21. 04. 2021. u 21:54

NAPLATA domaćeg poreza na dodatu vrednost u 2020. godini iznosila je 372,5 milijardi dinara, a 2019. godine 354,4 milijarde dinara, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ:  Мали - У 2020. наплаћено 18 милијарди динара више ПДВ-а него 2019.

Foto: Novosti

-Za 18 milijardi dinara više smo naplatili PDV-a prošle godine u odnosu na 2019. godinu, u uslovima kada smo imali koronu, potpuno ili delimično zatvaranje i sve ostale poteškoće sa kojima smo se suočavali- rekao je Mali u Narodnoj skupštini.

Naveo je da je naplata poreza na dodatu vrednost direktni indikator koliko je zdrava ekonomija u smislu prometa, održanja stabilnosti ekonomskih aktivnosti.

-To ne bismo imali da nije bilo pomoći države koja je data i građanima i privredi i zato je besmisleno da bilo ko dovodi u pitanje opravdanost prvog, drugog i trećeg paketa pomoći na način na koji to radimo- rekao je Mali.

Istakao je da je Srbija od velikog broja zemalja u Evropi trenutno u svemu bolja - zdravlju naših javnih finansija, BDP-u koji raste, očuvanju radnih mesta, proizvodnih kapaciteta...

-To su činjenice koje ne možete tek tako da zanemarite i zato sa puno optimizma i sigurnosti idemo i u treći paket pomoći privredi i građanima sa ovim rebalansom i u nikada veće investicije jer će one pogurati naš BDP i ne samo kvalitet života građana Srbije, nego i razvoj naše ekonomije- dodao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)