PORESKI KALENDAR: Evo šta i kada treba da platite ovog meseca

Novosti online

01. 04. 2021. u 10:30

PORESKA uprava objavila je kalendar kada bi šta od svojih obaveza po osnovu poreza i doprinosa trebalo da plate firme u aprilu.

ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР: Ево шта и када треба да платите овог месеца

Foto Tanjug

Tako 5. aprila ističe rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu, kao i za dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec i uplate sredstava.

Rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec i podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec za poreske dužnike iz člana 10. Zakona o porezu na dodatu vrednost je 12. april.

Prema ovom kalendaru, do 15. aprila se plaćaju akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec.

Takođe, do ovog datuma je potrebno podnošenje poreske prijave i poreskog bilansa od strane preduzetnika, preduzetnika poljoprivrednika i preduzetnika drugo lice za utvrđivanje poreza za 2020. godinu.

Ovaj datum je i rok za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Do 15. aprila se podnose poreske prijave i plaća PDV za prethodni mesec, a to je i rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prvo tromesečje 2021. godine.

Isti rok važi i za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec, kao i za plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca.

Obračunata akciza za period od 1. do 15. dana u mesecu plaća se 29. aprila.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)