TO NAM JE NAJVAŽNIJE: Vučić otkrio kako će Srbija prevazići krizu izazvanu zbog pandemije

Novosti online

18. 03. 2021. u 21:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne bi mogla da izdrži još jednu godinu pandemije, ali veruje da ćemo ekonomsku krizu preziveti lakše nego 90 odsto drugih.

ТО НАМ ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ: Вучић открио како ће Србија превазићи кризу изазвану због пандемије

Foto: Printskrin RTS

- Nije utešno ali moram da kažem istinu - istakao je Vučić u intervjuu za RTS, napominjući da turista nema , ali da srećom otvaramo fabrike i privlačimo investitore.

Na pitanje kako će Srbija braniti BDP i rast, rekao je da su tu strane i domaće direktne investicije kao i državne javne investicije i dodao da će ono što se daje kao pomoć građanima uticati na opšti poraz potrošnje.

- Sve to se može pokriti samo stopom rasta i ako budemo radili - ukazao je Vučić, ali je zamerio što u budžetu ima 61,2 milijardi viška, a da ministri nisu spremili projekte da se to potroši.

Kaže da se zbog toga nervira, jer je Srbiji stopa rasta najvažnija i da će zato svaki dan ići na put i obilizati da vidi šta se radi.

Ponovio je da očekuje da ćemo 1. decembra imati osam autoputeva ako se sve uradi kako treba, kao što se sada radi na putu Lajkovac.

Napominje da ima problema i sa eksproprijacijom, ali i sa radnom snagom, zanatlijama i građevinarima.

Dodaje da zato insistirao na Mini šengenu i kao primer za značaj ove inicijative navodi kako su dobrodošli, na primer radnici iz Zavidovića, jer u Srbiji, nema radnika ili odlaze u inostranstvo.

Vučić kaže da se nada da će se ti ljudi vraćati kada plate 2025. godine budu 900 evra.

- Srećan sam kad se vrate, jer vide priliku u Srbiji - navodi Vučić i ističe da se borimo za takvo društvo, ali su potrebne godine da bi na primer stigli Nemačku.

Govoreći o frilenserima kaže da je od vlade tražio da im ne naplaćuju retroaktivno poreze.

- Tim ljudima treba omogućiti da rade, a jasno kakav porez treba da plate, ali ne retroaktivno - ukazao je Vučić i doao da misli da su tim povodom u Vladi već mnogo toga učinili.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)