USKORO JOŠ JEDNA NAGRADNA IGRA: Ministar Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u Beogradu na vodi (FOTO)

Novosti online

04. 03. 2021. u 13:39

U PRVA dva meseca 2021. godine imali smo suficit u budžetu, a PDV ide bolje nego što smo planirali za skoro devet milijardi dinara, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali prilikom potpisivanja ugovora o poklonu stana dobijenog u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

УСКОРО ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДНА ИГРА: Министар Мали потписао уговор са добитником стана у Београду на води (ФОТО)

Foto: Instagram

On je ocenio da je ta nagradna igra tokom koje je podeljeno 12 stanova i 60 automobila imala pozitivne rezultate, jer je stvorila pozitivnu atmosferu oko fiskalnih računa u Srbiji.

Mali je naveo da će se u narednih par nedelja analizirati rezultate ove nagradne igre.

- Pozitivna atmosfera oko fiskalnih računa i nagradne igre daje svoj rezultat u praksi. Mi ćemo brže nego što se očekuje, a nakon analize rezultata ove nagradne igre izaći sa idejom i predlogom još jedne nagradne igre - rekao je on.

Dodao je da se već sada zna da će biti dva kruga nagradne igre, jedan na proleće a drugi na jesen ili zimu.

- Tako ćemo još dodatno raditi na svesti građana Srbije da znaju zašto je važno da uzimamo fiskalne račune. Uzimanjem računa borimo se protiv sive ekonomije, dajemo novac u budžet za izgradnju autoputeva, nabavku lekova i vakcina, izgradnju škola i bolnica, svega što čini život građana Srbije - rekao je on.

Mali je uputio čestitke svima koji su dobili nagrade, ali i velika zahvalnost svim građanima Srbije koji uzimaju fiskalne račune pri kupovini i tako doprinose borbi protiv sive ekonomije, i izgradnji bolje, lepše i uspešnije Srbije.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je čitava porodica Ilić iz sela Požežno kod Velikog Gradišta čiji koverat izvučen među 12 miliona prispelih.

Otac i muž Dragoslav zahvalio se Srbiji i ministru na uručenju stana.

- Još sam pod utiskom. Stan je definitivno za sinove Jovana i Mihajla. Kad budu pošli na više škole biće tu, živeće u njemu - rekao je on.

Dodao je da su igrali porodično i da su poslali preko 100 koverata za nagradnu igru.

Ilić je završio srednju mašinsku, ali radi moleraj, ugradnju pločica, parketa, a porodica živi i od poljoprivrede.

- Nisam imao osećaj da ćemo dobiti, a supruga Silvana jeste. Više je ona imala želju - rekao je on.

Dodao je da je danas kada je saznao koja je vrednost stana bio lepo iznenađen i da je još u neverici.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ocenio da je nagradna igra pokazala pozitivne efekte, jer je mnogo veći prihod od PDV-a.

- Dobitnici stanova u Beogradu na vodi nisu dobili ključeve, jer se oni završavaju tako da ključeva još uvek nema. Svi ostali su dobili ključeve, neki su se već i uselili - rekao je on.

Nakon uručenja nagrade ministar je na svom Instagram profilu najavio novu nagradnu igru

- Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta, zajedno sa svojom porodicom, dobitnik je najvrednije nagrade u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” - stana na @belgradewaterfront. Čestitam!!! Imamo lepe vesti i za sve druge građane Srbije - već za nekoliko nedelja počećemo sa još jednom nagradnom igrom, s obzirom na to da se ova pokazala kao veoma efikasna u borbi protiv sive ekonomije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije