USVOJEN ZAKON O POREKLU IMOVINE: Ministar Mali - Potvrda da se Vlada Srbije bori protiv korupcije, biće zaduženi najbolji inspektori

Tanjug

25. 02. 2021. u 21:05

U POSEBNO formiranom sektoru u Poreskoj upravi koji će se baviti sprovođenjem danas usvojenog Zakona o poreklu imovine, biće 60 i to najboljih inspektora, zaduženih samo za ovaj zakon, kaže ministar finansija Siniša Mali.

УСВОЈЕН ЗАКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ: Министар Мали - Потврда да се Влада Србије бори против корупције, биће задужени најбољи инспектори

TANjUG

On navodi da je 20 inspektora već obučeno za obavljanje ovog posla koji praktično počinje 12. marta, kada je propisano da Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu počne da se primenjuje.

Taj broj je, kaže Mali, za početak sasvim dovoljan, a ostalih 40 inspektora će se obučavati u međuvremenu i popuniti broj od 60 ljudi predviđenih za ispitivanje porekla imovine.

Prema njegovim rečima, izmene koje su u poslednja dva dana bile pred poslanicima u Skupštini Srbije, bile su usmerene upravo ka tome da zakon može efikasnije i brže da se sprovodi.

- Zakon je potvrda napora Vlade Srbije i njene opredeljenosti da se bori protiv korupcije. Kod njegovog sprovođenja je bitno da on važi za sve građane i da nema povlašćenih - objašnjava Mali.

To, naglašava on, znači da će svako ko ne može da dokaže da je novac zaradio na legalan način ili da je povećao imovinu nesrazmerno svojim prihodima, biti predmet istrage.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine