STRUČNJACI PROGNOZIRAJU RAST BITKOINA Tržište vredno 900 milijardi dolara

B.Caranović

09. 02. 2021. u 17:54

NAJTRAŽENIJA kriptovaluta bitkoin je u prethodnom danu skočila za vrtoglavih više od 20 odsto i dostigla rekordnu vrednost od 48.000 dolara.

СТРУЧЊАЦИ ПРОГНОЗИРАЈУ РАСТ БИТКОИНА  Тржиште вредно 900 милијарди долара

Foto Ilustracija arhiva

 Kako je trenutno je u opticaju 18 miliona ovih koina, ovo tržište je, procenjuju sručnjaci trenutno vredno više od 900 milijardi dolara.  Prema rečima Marka Matanovića iz firme ECD koja se kod nas bavi trgovinom kriptovalutama, jagmu investitora u najpoznatiju i najvažniju kriptovalutu sveta izazvala je vest da je kompanija Tesla kupila bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara. 

- To je uticalo na povećanje interesovanja za ovom valutom - kaže Matanović.

- Iako se očekuje u nardonom periodu da vrednost bitkoina ide na gore i ponovo pada, pa raste, naš tim je dugoročno optimističan kada je tržište ove valute u pitanju. Poslednjih meseci, a naročito poslednjih dana imamo rekordni broj poziva i registracija novih korisnika. Do sada je kroz naš sistem transakcija kriptovaluta prošlo više od 25.000 žitelja naše zemlje. Očekujem još veće interesovanje u narednom periodu.  Kako naš sagovornik kaže, ostalo je joše tri miliona bitkoina neotkriveno, jer je njihov broj u startu bio ograničen. I preostali skriveni kodovi biće pušteni u narednih 120 godina. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri