PRVI SASTANAK UO KOMERCIJALNE BANKE: Imenovani predsednik i zamenik predsednika Izvršnog odbora

B.C.

05. 01. 2021. u 18:43

ПРВИ САСТАНАК УО КОМЕРЦИЈАЛНЕ БАНКЕ: Именовани председник и заменик председника Извршног одбора

Foto N. Fifić

NOVI Upravni odbor Komercijalne banke sastao se prvi put i imenovao predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora. To je prva sednica nakon što je NLB završila preuzimanje Komercijalne banke, 30. decembra 2020. godine.

Da je to jedan od najizazovnijih i najuzbudljivijih procesa koje je NLB preduzeo poslednjih godina - naveo je predsednik Upravnog odbora Archibald Kremser, nakon sastanka sa kolegama u Upravnom odboru Blažom Brodnjakom, Uršulom Kovačič Košak, Igorom Zalarom, Markom Jeričem, Vesnom Vodopivec, Nenadom Filipovićem, Guy Ričard Steele Stevensom i Draganom Đuričinom.

Upravni odbor je imenovao Vlastimira Vukovića, dosadašnjeg CMO-a u NLB banci Beograd, z apredsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke i Dejana Janjatovića, dosadašnjeg CRO-a u NLB banci Beograd, za zamenika predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke. Novoimenovani predsednik i zamenik predsednika pridružiće se već sad Izvršnom odboru Komercijalne banke kao savetnici, dok ne dobiju sve neophodne saglasnosti od regulatora.

U međuvremenu, aktuelni predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan, ostaje na funkciji. Na sednici članovi Upravnog odbora su, takođe, dali saglasnost na druge odluke koje su zahtevale njihovu saglasnost, među kojima su i imenovanje novih članova Odbora za reviziju i ALCO odbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)