TRAŽE POREZ PO MERI: Udruženje radnika na internetu poziva Vladu na pregovore o modelu naplate dažbina

S. B.

10. 11. 2020. u 21:46

ТРАЖЕ ПОРЕЗ ПО МЕРИ: Удружење радника на интернету позива Владу на преговоре о моделу наплате дажбина

Foto Tanjug

UDRUŽENJE radnika na internetu, koji su se iznenada našli na meti kontrole poreznika, pozvali su u utorak i zvanično nadležne na pregovore. Svoje zahteve, a to su pronalaženje rešenja njihovog statusa i modela oporezivanja, ali i obustavljanje pokrenutih i planiranih postupaka naplate, uputili su premijerki Ani Brnabić i ministru finansija Siniši Malom.

Poreska uprava nedavno je upozorila sve koji proimaju uplate iz inostranstva da su ih detektovali i da je najbolje da sami uplate svoje obaveze, i to najmanje pet godina unazad. Pojedinima su stigla i pozamašna rešenja sa obračunatim kamatama.

- Hoćemo da plaćamo poreze, ali je pitanje kako i koliko - kaže Miran Pogačar, predsednik Udruženja. - Najmanje je 100.000 ljudi koji rade preko interneta i primaju uplate iz inostranstva. Neki od nas su se obraćali Poreskoj upravi ranije, i tamo su nas uveravali da ne treba ništa da plaćamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

gorans

11.11.2020. 18:19

Jaooo! Nevinasca !Skoro kao kafedzije ! Oni hteli ali im rekli , ma jok vi nista ! Porez na zaradu ne dolazi "iznenada". "Iznenada" dolazi da su te uhvatili da ne placas porez a porez sam ti sleduje cim si poceo da zaradjujes. Kunu se u zapad , e pa ovo sto sam vam rekao je sa zapada.