GRENEL SRPSKOM NARODU: Ovo nisu papiri već novi poslovi i radna mesta

Tanjug

22. 09. 2020. u 12:21

ГРЕНЕЛ СРПСКОМ НАРОДУ: Ово нису папири већ нови послови и радна места

Foto: Z. Jovanović

SPECIJALNI savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je da sporazum iz Vašingtona i dogovori danas postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora.

- Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da nešto drugo može da se desi. Verovao je u to da može privreda da se stavi u prvi plan i akcenat na radna mesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovorim. Ovo nisu samo reči na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive - poručio je Grenel i istakao da je to poruka za srpske građane.

Kako je rekao, predsednik i SAD veruju u snagu privatnog sektora, da način razmišljanja "spolja" doprinese da i vlada shvati na koji način privatni sektor može da "cveta".

- Simbolika u političkim razgovorima nikada neće moći ljudima da plati kiriju, to radi privatni sektor - rekao je Grenel.

Ono što je postignuto u Vašingtonu deluje i jeste veliko, istakao je Grenel.

- Simbolika jeste značajna, ali se tiče otvaranja radnih mesta. Neka nas narod Srbije smatra odgovornim da reči na papiru nisu dovoljne dok ne dođe do masovnog otvaranja radnh mesta, do ekonomskog razvoja i dok porodice ne počnu da ostaju u ovom regionu - rekao je Grenel.

Podsetimo, delegacija SAD, koju čine predstavnici američke Međunarodne razvojne finansijske korporacija (DFC) zajedno sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, borave u Beogradu, gde će imati niz sastanaka da srpskim zvaničnicima.

U fokusu će biti realizacija projekata u okviru sporazuma koji je potpisan u Beloj kući 4. septembra, između Beograda i Prištine, a Grenel će u 14 časova imati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Sastanak će biti održan u Palati Srbija, nakon čega će predstavnici dveju delegacija potpisati Zajedničku izjavu, a potom su planirane izjave za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

SS

22.09.2020. 12:52

Kosovska privreda je unistena a samim tim i tzv Kosovo, ovaj dogovor je infuzija da bi prezivjelo i opstalo jer nije samoodrziva zajednica. SAD će duziti Srbiju a usmjeravati sredstva Albancima na Kosovu. Trebalo je pustiti da prezive jos jednu zimu bez pomoći i Albanski narod bi sam srušio tu vještačku tvorevinu.

Rade

22.09.2020. 13:00

Све је тако и добро је али био бих срећнији да је тако било 80тих и 90тих година не би нам се све ово догодило

djole

22.09.2020. 13:07

Ja ovo smatram ratnom otstetom koju ste naneli Srbi 99 i placate da narod ponovo stane na noge! Nazalost vi ste vise naneli stete narodima sirom ove planete nego sto mozete da platite.

Nebo

22.09.2020. 13:52

Zašto se stalno potencira na privatnom a ne društvenom sektoru? Zašto se ne otvore fabrike gde bi direktor bio neko koga imenuje radnički savet. Fabrike kojima bi upravljali radnici uz podršku države i čije bi proizvode izvozila država. Ovo mi liči na robovlasničko društvo