ZAPOŠLJAVANJE SE NASTAVLJA: U kompanija Aptiv pakard radiće čak 4.200 ljudi

I.Mitić

08. 09. 2020. u 14:48

DO kraja godine britanska kompanija „Aptiv pakard“, koja se bavi proizvodnjom elektronskih komponenti za auto-industriju, zaposliće još 700 novih radnika. U ovoj fabrici u Leskovcu već radi 3.500 ljudi iako se ona osnovnim ugovorom sa gradom obavezala da u severnoj industrijskoj zoni angažuje 2.000 radnika. Sa najavljenim novim zapošljavanjem taj broj će biti više nego udvostručen.

ЗАПОШЉАВАЊЕ СЕ НАСТАВЉА: У компанија Аптив пакард радиће чак 4.200 људи

Foto: I.Mitić

U kabinetu gradonačelnika Gorana Cvetanovića ističu da su ovoj odluci rukovodstva kompanije doprineli „očekivani uspeh, stručni i vredni radnici i odlični uslovi poslovanja“.

Cvetanović je sa predstavnicima „Aptiv pakarda“ i Igorom Lončarevićem, savetnikom predsednika Srbije za direktna ulaganja, u ponedeljak održao sastanak sa ciljem unapređenja i proširenja poslovanja ove kompanije.

Ona je u svim većim naseljenim mestima na području grada već postavila obaveštenja zainteresovanim građanima da mogu da konkurišu za posao, a gradonačelniku je upućen poziv da poseti kompaniju jer je od otvaranja, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, napravljen značajan pomak.

Ovaj britanski investitor koji važi, kako je ocenjeno, za jednog od najboljih poslodavaca, u izgradnju nove fabrike i nabavku opreme je do sada uložio 25 miliona evra. To je značajno uticalo na smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje poslovne klime u Leskovcu.

POKRENULI ZELENU ZONU

„Aptiv pakard“ je prva kompanija koja je investirala u izgradnju proizvodnog pogona u severnoj industrijskoj, takozvanoj Zelenoj zoni, gde je lokalna samouprava komunalno i infrastrukturno opremila 40 od oko 100 hektara namenjenih privrednom razvoju grada. Radi se i zemljištu, sa obe strane starog auto-puta, koje je država za ove namene ustupila gradu, dok je izgradnju neophodne infrastrukture podržala i Evropska unija.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali:  Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)