SPREMNO 4 MILIJARDE ZA 20.000 DOMAĆINSTAVA: Uskoro nove subvencije za zamenu stolarije

E.B.T.

11. 03. 2022. u 17:51

JOŠ jedan korak bliže ka novom subvencionisanju građana za zamenu stolarije. Danas su dodeljni ugovori 151 opštini i gradu, koji su ispunili uslove i učestvuju u realizaciji projekta za unapređenje energetske efikasnosti domaćinstava. Za ovaj program je opredeljeno četiri milijarde dinara za više od 20.000 domaćinstava.

СПРЕМНО 4 МИЛИЈАРДЕ ЗА 20.000 ДОМАЋИНСТАВА: Ускоро нове субвенције за замену столарије

Foto G. Jevremović

Prilikom uručivanja novih ugovora, ministarka energetike Zorana Mihajlović, istakla je da ovaj projekat donosi korist i građanima i čitavoj državi.

- Kada domaćinstva zamene prozore i vrata, naprave bolju izolaciju, kada zamene kotlove ili stave soalrne panele, to treba da nam omogući da smanjimo naše troškove u potrošnji toplotne energije i da računi za domaćinstv budu manji za 25 do 30 procenata - precizirala je Mihajlovićeva. - Kada projekat bude realizovan, ušteda toplotne energije biće jednaka proizvodnji u gradskoj toplani u jednom gradu, poput Niša.

Podsetimo, kao i prilikom realizacije prethodnog projekta zamene stolarije, opštine i gradovi će prvo objaviti javni poziv za izbor izvođača radova, a nakon toga i konkurs za građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju