VEĆ PARAFIRANI I NOVI UGOVORI: "Dubai Ekspo 2020" do sada posetilo 900 privrednika iz Srbije i ostvareno oko 5.000 poslovnih kontakata

Tanjug

30. 01. 2022. u 09:11

PRESTIŽNU svetsku izložbu "Dubai Ekspo 2020". u protekla četiri meseca posetilo je oko 900 privrednika iz Srbije, a očekivanja su da će u predstojećim tematskim nedeljama, posvećenim poljoprivredi i vodi, učestvovati još više od 100 srpskih privrednika, izjavio je za Tanjug šef kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković.

ВЕЋ ПАРАФИРАНИ И НОВИ УГОВОРИ: Дубаи Експо 2020 до сада посетило 900 привредника из Србије и остварено око 5.000 пословних контаката

Foto Tanjug

On je ukazao da je u prvih šest tematskih nedelja ostvareno više od 5.000 poslovnih kontakata, koji su rezultirali sa više od 15 potpisanih predugovora i ugovora i uspostavljanjem mnogobrojnih novih partnerstava, ne samo iz regiona UAE i Bliskog istoka.

- Sve saradnje koje uspostavljamo na međunarodnom planu, od najvećih i najrazvijenijih zemalja kao što su SAD, Rusija, Indija, Švedska, pa do nekih potpuno novih tržišta kao što su Argentina ili Malezija, zasad nailaze na izuzetno dobar odziv naših privrednika - rekao je Selaković.

Ukazao je da među privrednicima koji učestvuju na "Dubai Ekspo 2020" postoje različite kompanije, od velikih do malih preduzeća, kao i startapi, koji žele da otpočnu svoje poslovanje na tržištu UAE i Bliskog istoka.

Na pitanje za šta od događaja na izložbi vlada najveće interesovanje naših privrednika, Selaković odgovara da su to pre svega b2b (biznis tu biznis) događaji, koji se organizuju u paviljonu Srbije, gde u svakoj tematskoj nedelji učestvuje više desetina stranih predstavnika sa svih kontinenata.

- Najviše novih poslova je u domenima visokih tehnologija, nekih savremenih rešenja koja ulaze u domen virtuelne realnosti, takođe i u IKT - naveo je Selaković i dodao da sve to ukazuje da je Srbija na "Ekspo" predstavila jedan od najzapaženijih biznis programa u konkurenciji 192 zemlje.

Svetska izložba "Dubai Ekspo 2020" traje do 31. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna