VUČIĆ: Od 15. marta brzi voz za sve građane do Novog Sada

Novosti online

22. 01. 2022. u 21:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će brzi voz, iz koga je večeras emitovan njegov intervju za TV Pink , već za mesec ili mesec i po dana biti na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada, kao i da će biti dostupan svim građanima od 15. marta.

ВУЧИЋ: Од 15. марта брзи воз за све грађане до Новог Сада

Foto: Printscreen/Pink

Vučić u novom vozu, koji je Srbija kupila od kompanije Štadler, istakao da je to divan voz, dabldeker i da je juče voz za testiranje pruge Nemačkih železnica postigao brzinu od 200 kilometara na sat.

- Nema lepšeg mesta za obraćanje od ovog voza koji smo kupili od Švajcaraca. Divno izgleda - rekao je Vučić u obraćanju građanima Srbije.

Predsednik je rekao da mu je došlo da zaplače od sreće, ali da se, ipak, suzdržao da ne bi neko rekao da je poludeo, ali da to pokazuje koliko Srbija brzo napreduje.

Vučić je porazgovarao sa mašinovođom, koji mu je rekao da kada je počeo da radi nije ni sanjao da će voziti brzo voz u Srbiji.

Sve najboje vama i porodici i da dugo vozite ovakve vozove, poručio je predsednik Aleksandar Vučić mašinovođi.

- Ja sam u vojsku išao vozom, i na utakmice sam stalno išao vozom, nismo imali novca tada, pa se malo švercujete, pa kupite kartu do Vinkovaca, a za dalje nemate.. . Ljudi su tad voleli vozove, od tada nigde nisam išao vozom, samo jednom do NS. Verujem od 15. marta da će moći svi da se voze, da uštede novac, jeftinije će biti nego autom, a divno izgleda, to smo uspeli da uraidmo zajedno u prethodnim godinama - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma