SINIŠA MALI: Još 10 dana prijave za subvencije za e-fiskalizaciju

Tanjug

21. 01. 2022. u 15:01

MINISTAR finansija Siniša Mali pozvao je obveznike da se u narednih 10 dana prijave za subvencije za uvođenje novih fiskalnih kasa, s obzirom na to da rok za prijavu ističe 31. januara, a one koji su ih nabavili da ne čekaju s njihovim instaliranjem.

СИНИША МАЛИ: Још 10 дана пријаве за субвенције за е-фискализацију

Foto: Tanjug

Ministar Mali, koji je prisustvovao predstavljanju novih fiskalnih uređaja koji su dostupni na tržištu za prelazak na novi model e-fiskalizacije, rekao je da je imao konstruktivan sastanak sa proizvođačima fiskalnih uređaja i softvera za njih.

- Izuzetno sam zadovoljan čime su naša pamet i industrija izašli, imamo 109 softverskih i hardverskih rešenja - rekao je ministar.

Takođe, pozvao je obveznike da se prijave što pre, jer je svega 10 dana ostalo do isteka roka za subvencije od 100 evra za fiskalnu kasu i 100 evra za svako prodajno mesto.

- Sada ima 104.000 prijavljenih obveznika, isplaćeno je 84.000 subvencija. Još 10 dana je ostalo do isteka roka za prijavljivanje za tu vrstu pomoći, nećemo ga produžavati - istakao je Mali.

Podsetio je takođe da je kraj aprila krajnji rok za fiskalizaciju i obratio se i onima koji su već nabavili nove uređaje.

- Veliki broj ih je kupio nove uređaje, a nisu ih priključili. Molim vas da to uradite što pre, jer ovi ljudi neće imati dovoljno ekipa da to u roku stave u funkciju i priključe do kraja aprila - upozorio je ministar Mali.

Podsetio je da su koristi od fiskalizacije velike, zato što nova tehnološka rešenja omogućavaju efikasniju borbu protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije.

Ministar Mali je najavio da će do kraja ove godine Ministarstvo organizovati nagradne igre za građane sa novim fiskalnim računima koji imaju QR kod.

BONUS VIDEO:

NE MOGU VIŠE: Potresna ispovest bake Nišlije koji je pokušao da se ubije zbog nemaštine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije