VIŠE OD 100.000 OBVEZNIKA PRIJAVLJENO ZA E-FISKALIZACIJU: Rok za prijave za subvencije 31. januar

Novosti onlajn

20. 01. 2022. u 10:07

VIŠE od 100.000 obveznika fiskalizacije do danas je prijavilo podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi, što je prvi i neophodan korak kako bi obveznici prešli na novi model e-fiskalizacije.

ВИШЕ ОД 100.000 ОБВЕЗНИКА ПРИЈАВЉЕНО ЗА Е-ФИСКАЛИЗАЦИЈУ: Рок за пријаве за субвенције 31. јануар

Poreska uprava

Podsećamo obveznike fiskalizacije da nakon što prijave prodajne objekte, imaju mogućnost da ostvare pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po fiskalnoj kasi u iznosu od takođe 100 evra. Rok za prijave za finansijsku podršku je 31. januar 2022. godine.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju, finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20%. Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu Izjavu o zainteresovanosti.

Do današnjeg dana se ukupno 85.355 obveznika prijavilo za finansijsku podršku, a do sada je u tu svrhu isplaćeno 2,5 milijardi dinara. Isplate se vrše u tranšama, svake nedelje tokom trajanja prijave.

Kada je reč o fiskalnim uređajima koji su trenutno dostupni na tržištu, Poreska uprava je do sada odobrila preko 100 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a na sajtu te uprave, na adresi

https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html

   obveznici mogu da pronađu spisak elemenata i proizvođača, kako bi se odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

Novi model e-fiskalizacije predviđa direktnu vezu fiskalnog uređaja sa Poreskom upravom u realnom vremenu. Takođe, on podrazumeva i postojanje QR koda na svakom fiskalnom isečku, čime kupci, odnosno korisnici usluga, mogu da provere da li je račun izdat u skladu sa zakonom i čijim skeniranjem mobilnim telefonom kupac uspostavlja vezu sa Poreskom upravom i dobija informacije da li je njegov fiskalni račun original. 

Svi obveznici fiskalizacije imaju rok da pređu na novi model najkasnije do 30. aprila 2022. godine.

https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html

BONUS VIDEO:

PLIVAO ZA ČASNI KRST PA ZAPROSIO SLAĐANU: Đorđe je sa prstenom izašao iz ledene Drine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije