VAŽNO ZA SVE ORGANIZATORE DOČEKA NOVE GODINE: Poštujte sledeću proceduru, da vam poreska ne zakuca na vrata

S. B.

28. 12. 2021. u 14:11

OD novogodišnjeg slavlja vajde bi trebalo da ima i budžet. Poreznici podsećaju vlasnike ugostiteljskih objekata, odnosno sve koji organizuju proslave, da sa izvođačima moraju da sklope ugovor.

ВАЖНО ЗА СВЕ ОРГАНИЗАТОРЕ ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ: Поштујте следећу процедуру, да вам пореска не закуца на врата

Foto I. Marinković

Rok da Poresku upravu obaveste o njima ističe svakog petog u mesecu. Januarski izveštaji, međutim, trebalo bi da su znatno duži od uobičajenih.

- Podsećamo poreske obveznike koji u svojim ili zakupljenim objektima organizuju izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike ili drugih zabavnih programa, da su u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak građana, dužni da sa interpretatorom i drugim angažovanim licem na izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa zaključe ugovor - podseća Poreska uprava.

- Poreskoj upravi se do petog u mesecu dostavlja pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima u prethodnom mesecu. Nepostupanje u skladu sa Zakonom ima za posledicu meru privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju do 30 dana poslodavcu ako organizuje izvođenje estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, angažovanjem interpretatora i drugih lica bez zaključenog ugovora ili ako Poreskoj upravi u propisanom roku ne dostavi pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!