VAŽNA INFORMACIJA ZA NEZAPOSLENE: Počinje drugi ciklus programa "Moja prva plata" - Evo do kada možete da se prijavite

Tanjug

26. 10. 2021. u 16:09

MLADI nezaposleni do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za drugi ciklus programa "Moja prva plata", saopštila je danas Privredna komora Srbije.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ: Почиње други циклус програма Моја прва плата - Ево до када можете да се пријавите

Novosti

Prijava je moguća preko portala mojaprvaplata.gov.rs a od programa "Moja prva plata" očekuje se da omogući da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

- Gotovo devet hiljada poslodavaca traži više od 25.000 hiljada mladih osoba za koje je obezbeđeno preko 15 hiljada različitih radnih pozicija - rekla je rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike u PKS Mirjana Kovačević.

Ona je navela da je cilj programa podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

PKS navodi da pored ovih iznosa, poslodavci mogu novim mladim kolegama da isplate i dodatna sredstva.

Program "Moja prva plata" sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - OD RUGLA GRADA DO LUKSUZNOG NASELJA: Beograd na vodi - nekad i sad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)