VAŽNA INFORMACIJA ZA GRAĐANE: Oglasile se grčke agencije - hoće li biti povraćaja novca srpskim turistima?

Tanjug

25. 10. 2021. u 16:54

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je Grčka potvrdila da neće biti produženja Uredbe o zamenskim vaučerima, tako da će grčke agencije morati da vrate novac našim agencijama odnosno građanima Srbije koji nisu koristili vaučere.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ГРАЂАНЕ: Огласиле се грчке агенције - хоће ли бити повраћаја новца српским туристима?

Foto arhiva

Ministarka Matić je objavila na instagramu da je razgovarala onlajn na tu temu sa grčkim ministrom turizma Vasilisom Kikiliasom.

Turističke agencije su kod nas kao jedan od razloga zašto ne mogu da vrate novac navodile i da pojedine zemlje među kojima je i Grčka produžavaju važenje uredbe i tako im kao partnerima u Srbiji odlažu povraćaj novca.

Foto: Tanjug

 

- Dalju, veoma uspešnu saradnju Srbije i Grčke u turističkom sektoru nastavljam sa novim ministrom turizma Vasilisom Kikiliasom. Razgovarali smo o Uredbi o zamenskim vaučerima koja je na snazi u Grčkoj. Grčka strana je potvrdila da neće biti produženja ove uredbe od strane grdckih vlasti i grčke agencije će, takođe, morati da vrate novac građanima koji nisu iskoristili vaučere - navela je Matićeva.

Naša zemlja je prošle godine usvojila uredbu kojom je omogućeno da svi građani koji su uplatili turističke aranžmane do 15. marta imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje koje mogu da iskoriste do 31. decembra 2021. i da ako zamensko putovanje ne bude realizovano do tada, imaju pravo na povraćaj uplaćenog novca do 15. januara 2022.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - PREDSTAVLjENO BORBENO VOZILO "LAZANSKI": Otvoren Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina